Visita comentada diumenge a la mostra ‘Muxart, Color i Composició’

432
Muxart Espai d'Art

Museus de Martorell organitza aquest diumenge 25 de febrer (12.00h) una visita comentada a l’exposició permanent ‘Muxart, Color i Composició’, al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis. L’esdeveniment servirà als visitants per endinsar-se en la figura i l’obra de l’artista Jaume Muxart, de manera gratuïta. És una activitat adreçada a adults i per a la que és imprescindible fer reserva a entrades.martorell.cat.

La visita a l’exposició permanent coincideix en el temps amb diverses efemèrides relacionades. D’una banda, amb el desè aniversari de la seva inauguració, i de l’altra, amb el cinquè aniversari de la mort de l’artista, un 8 de març de 2019.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell, recorda que “aquesta exposició permanent, comissariada per la historiadora i crítica de l’art Pilar Bonet, es va inaugurar l’any 2014”. Quant als continguts, en destaca “les sèries temàtiques que pintava Muxart, així com les dues facetes més característiques: el color i la composició de les seves obres. No oblidem que va ocupar una càtedra de color i composició a la Universitat de Barcelona durant anys”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

Al marge de la visita guiada, l’exposició permanent es pot visitar per lliure i de manera completament gratuïta en el mateix espai els dijous i divendres de 17.00 a 20.00h i els dissabtes, diumenges i festius de 10.30 a 14.00h. Per a més informació, es posa a disposició el telèfon de contacte 93 774 22 23 i el correu electrònic museus@martorell.cat.

Telèfon i correu electrònic que són les vies de contacte i reserva “per a les visites que organitzem a l’Enrajolada-Casa Museu Santacana i al Museu Municipal Vicenç Ros”. A diferència de la visita guiada d’aquest diumenge, que precisa reserva al portal.

La tècnica recorda que des d’ara es vol donar continuïtat a la proposta: “Hem decidit impulsar la visita comentada a l’exposició igual que ja fem amb els itineraris per La Vila, que duem a terme cada mes o cada dos mesos”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

‘Muxart, Color i Composició’ és a la primera planta de l’equipament cultural de la plaça de les Hores. Recull un conjunt d’obres que permeten conèixer l’univers iconogràfic de Muxart, la manera com treballava la composició, l’expressionisme cromàtic de la pinzellada, la metodologia del procés pictòric, els seus referents històrics i el sentit de les sèries temàtiques. Esdevé una manera de presentar la seva obra i alhora fer un itinerari per l’estètica i els procediments de la pintura contemporània.

A més, el passat octubre de 2023 es va presentar al Museu un llibre que porta el mateix nom que la mostra. Un encàrrec de Museus de Martorell i la Diputació de Barcelona a cura de Pilar Bonet que fa recerca i narra les obres de l’exposició permanent.