El Club Social Punt de Trobada posa en marxa l’Espai Jove de Salut Mental

573

El Club Social Punt de Trobada de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord ha posat en marxa l’Espai Jove de Salut Mental. S’adreça a joves, entre 18 i 35 anys, que pateixen malestar emocional i volen tenir un lloc on compartir les seves vivències. Es troben cada dijous, de 17.00 a 19.00h, a la seu del carrer Verge de la Mercè, 7.

L’Espai Jove de Salut Mental és un indret entre iguals per compartir interessos motivacions i ocupacions. Un moment d’escolta i un punt de trobada comunitari on fer activitats d’oci i de temps lliure. Proporcionen atenció individualitzada, en un ambient de confiança i de suport emocional.

La coordinadora del Club Social Punt de Trobada, Sandra Miguélez, explica que “vam veure la necessitat de crear un espai exclusiu per cobrir les necessitats emocionals i relacionals per la gent jove que ve al Club Social Punt de Trobada”. “L’activitat no està orientada només a persones que tenen un diagnòstic en salut mental. Un dels nostres eixos definidors ha estat la lluita contra l’estigma en salut mental i una de les formes és no etiquetar. Ens agrada, doncs parlar de benestar emocional i l’activitat és comunitària i oberta a tothom”.

Sandra Miguélez, coordinadora Club Social Punt Trobada

A l’Espai Jove, “assessorem i informem en salut mental. Intentem resoldre els dubtes o motivacions que puguin tenir, tot fent activitats que cridin l’atenció dels joves, ja siguin d’oci, de salut mental, culturals, esportives, formacions o xerrades. Tenim vincle amb diferents entitats del territori que treballen amb joves amb diferents recursos”. “Un espai on els joves que tinguin una necessitat emocional s’hi puguin adreçar”, afegeix Miguélez.

Sandra Miguélez, coordinadora Club Social Punt Trobada

Isabel Enri, referent de l’Espai Jove de Salut Mental, apunta que als joves fins a 18 anys que tenen un malestar emocional poden detectar-los als centres educatius i, fins i tot, ser derivats als Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ). A partir dels 18 anys, però, hi ha un buit, estan desemparats. Cada cop més joves venen al nostre servei perquè no tenen cap recurs. Per això vam pensar en iniciar l’Espai Jove, que actualment compta amb sis persones, ja vinculats al Club Social Punt de Trobada, i que estan en plena creació del que els agradaria que fos aquest servei”.

Isabel Enri, referent Espai Jove Salut Mental

Les persones interessades a formar part de l’Espai Jove de Salut Mental poden enviar un WhatsApp al telèfon 676 71 11 50 o enviar un missatge privat a l’Instagram de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord @salutmentalblln.

Isabel Enri i Sandra Miguélez, Club Social Punt de Trobada