Un centenar d’alumnes participa a la Jornada Esportiva del Baix Llobregat del PFI

530
Jornades Esportives Baix Llobregat PFI

Martorell ha albergat aquest divendres la Jornada Esportiva del Baix Llobregat del Programa de Formació i Inserció (PFI), organitzada pels Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat. Una trobada lúdico-esportiva per treballar els valors de l’activitat física, la bona alimentació i el creixement personal, tot creant xarxes dins del territori.

A la Jornada Esportiva hi ha participat un centenar d’alumnes del PFI de l’Institut Joan Oró de Martorell, El Castell i El Cairat d’Esparreguera, El Palau de Sant Andreu de la Barca i Daniel Blanxart i Pedrals d’Olesa de Montserrat.

L’acte de benvinguda ha tingut lloc al Pavelló Esportiu de Can Cases amb l’assistència de la cap de Servei de Programes de Qualificació i Iniciació Professional, Olga Romero, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, i les regidores Elisabeth Plaza i Raquel Sans.

Els PFI són estudis voluntaris “per a joves que no han obtingut el graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que no cursen cap altra ensenyament del sistema educatiu”. Aquests programes estan organitzats per famílies professionals i “permeten als joves reincorporar-se a l’ensenyament reglat, alhora que proporcionen les competències necessàries per accedir al mercat laboral amb millors perspectives d’inserció”, ha explicat Olga Romero.

Olga Romero, cap Servei Programes Qualificació i Iniciació Professional

Els PFI treballen en grups reduïts, amb un parell de docents a l’aula, i per projectes. “Un d’aquests projectes és el d’esports, on treballen valors com la constància, la resiliència, compartir, conèixer, perdre la vergonya i entendre que poden fer el que es proposin”, ha incidit Romero. “Porten una motxilla carregada de tu no pots, tu no acabaràs, i l’esport els ajuda a veure que encara que caiguis pots continuar”, a banda de millorar l’atenció, la concentració, la memòria i els hàbits saludables.

Olga Romero, cap Serveis Programes Qualificació i Iniciació Professional

De la seva banda, l’alcalde Fonollosa ha remarcat que “els valors de l’esport són molt importants pel procés d’aprenentatge de qualsevol noi o noia, perquè és quan configures la teva personalitat. La cultura de l’esforç, la superació individual i col·lectiva, el treball en equip i la perseverança són valors que et serveixen tota la vida per a qualsevol feina o activitat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El PFI “vol que aquests nois i noies que no han tingut èxit als estudis, no se sentin fracassats, sinó que probablement per alguna cosa determinada no han funcionat, però per a d’altra sí. Abans que hi hagi un fracàs escolar, transformar aquest fracàs en una inserció al món laboral”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Després de l’acte de benvinguda, l’esportista de la Queens League Laura Ribas, i la nutricionista del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Martorell, Mireia Cabrera, han fet una xerrada sobre esport i cura de l’alimentació. A mig matí, han gaudit plegats d’un esmorzar saludable i s’han traslladat al Complex Esportiu de Torrent de Llops per desenvolupar diversos jocs cooperatius i competicions esportives.