Museus de Martorell programa quatre activitats per celebrar el Dia Internacional dels Museus

873
Museu Vicenç Ros
Museu Vicenç Ros

Els museus de Martorell acolliran durant el cap de setmana del 15 al 17 de maig quatre actes emmarcats en el Dia Internacional dels Museus, que se celebra el dia 18 d’aquest mes. D’entre les activitats programades, en destaca una relacionada amb la investigació d’antics documents per resoldre un misteri, que d’una manera lúdica i participativa donarà a conèixer el Museu Vicenç Ros. Les activitats es faran en aquest espai i al Muxart Espai d’Art i a l’Enrajolada.

El Dia Internacional dels Museus és una commemoració iniciada l’any 1977 pel Consell Internacional dels Museus que es celebra el 18 de maig, però que en el cas de Martorell trasllada les seves propostes al cap de setmana anterior. La seva finalitat és, com explica la regidora de Comerç, Patrimoni i Turisme, Maria Hinojo, “sensibilitzar la societat envers aquests espais i donar a conèixer l’important rol que desenvolupen”.

El Museu Vicenç Ros acollirà l’activitat més novedosa
Els actes commemoratius començaran el divendres 17 de maig a les 19.30h al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis, on s’inaugurarà l’exposició titulada Art en Trànsit, presentada per la seva comissària i directora Glòria Picazo. Reuneix una selecció d’obres d’art procedents de la Col·lecció del Centre d’Art la Panera de Lleida.

Per dissabte, s’ha programat un taller per a famílies amb infants de 3 a 12 anys titulat Fes el teu propi vaixell, entre les 11.00 i les 14.00h a l’Enrajolada-Casa Museu Santacana, que coincideix amb la presencia de l’exposició de maquetes navals de Joan Cortés. Els participants han de portar un tetra brik buit de 200ml de capacitat per a l’activitat.

A la tarda, arriba el plat fort de les commemoracions, amb la Nit dels Museus, que enguany proposarà als participants resoldre un enigma del passat a través de l’anàlisi i treball amb documents. La regidora destaca que “és l’activitat més novedosa, fresca, divertida i participativa, tenint en compte les propostes que hem fet en anys anteriors”. Per a aquesta activitat és imprescindible fer reserva prèvia al 93 774 22 23 o bé amb un correu electrònic a museus@martorell.cat.

Finalment, diumenge a les 12.00h es clouran les activitats locals del Dia Internacional dels Museus al Muxart Espai d’Art, on es presentarà el documental sobre Jaume Muxart que, sota el nom de Els Àngels, han elaborat Albert Khun i Ferran Vicedo.