Els martorellencs tornaran a ‘nadalejar’, del 15 de desembre al 6 de gener

3151

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha donat a conèixer el programa d’activitats Nadalem 2017-18, que aplega múltiples propostes tradicionals i familiars, incloent-hi espectacles de màgia, fires comercials, concerts, tallers infantils i l’esperada Cavalcada de Reis. Els actes es recullen en un programa il·lustrat per Marta Rodríguez, guanyadora del Concurs de Cartells. La seva obra recrea una carta als Reis d’Orient, representada amb una estètica infantil i propera.

Anthony Blake

Un dels plats forts del Nadalem seran els espectacles de La Màgia del Nadal, entre els quals destaca la del mentalista mediàtic Anthony Blake, dissabte 16 a El Progrés, amb el xou + Allá de la imaginación. El mag Sergi Buka sorprendrà el 28 de desembre amb l’espectacle Magikíssim; Pere Rafart delitarà amb el seu xou d’autor el dissabte, 30 de desembre; Toni Cors presentarà el 2 de gener una combinació de teatre, malabars i màgia, i Txema Màgic homenatjarà la màgica clàssica el 4 de gener. Tots quatre espectacles es faran a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, a les 18.30h.

Concerts tradicionals nadalencs

Divendres, 15 de desembre, el Cor Inovyn presentarà Un somriure per a una coral al Centre Cultural, a les 18.30h. El 16 de desembre, tindrà lloc el concert cloenda de l’Any Palet a l’Auditori Joan Cererols, a les 19.00h, amb el tenor Pablo Garcia i el pianista Aurelio Viribay. Dissabte 23, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols hi haurà el Concert de Nadal de la Banda Simfònica de Martorell. L’Orquestra Maravella oferirà el dia de Sant Esteve un concert a El Progrés, a les 18.00h. La Coral Ars Nova interpretarà, a les 21.00h a l’església de Santa Maria, el tradicional Concert de Sant Esteve. Dimarts 19, l’Escola Municipal de Música farà un concert de combos i Big Band a l’Ateneu de Martorell (18.00h).

El dia 22, a les 19.30h, a El Progrés el Teatre de les Comèdies presentarà La serva padrona, la cèlebre òpera de Pergolesi adaptada al català. Divendres 29, a les 18.30h, es podrà veure al Centre Cultural Granados i l’espurna de la felicitat, un espectacle infantil sobre la vida del pianista i compositor Enric Granados. El 30 de desembre la Leipzig Ensemble Trio oferirà a la parròquia de Crist Salvador el Concert de Nadal amb taquilla inversa, i el dia 31 el faran a l’església de Santa Maria.

Fires artesanes, solidàries i comercials

Diumenge 17 hi haurà el mercat solidari a favor de La Marató de TV3 a la plaça de les Hores, de 9.00 a 15.00h, organitzat per l’associació de veïns del Pont del Diable. Aquest mateix dia se celebrarà la Festa de Santa Llúcia del barri Rosanes, amb esmorzar de germanor, mercat de Nadal, artesania, xocolatada popular, animació infantil, tió de Nadal, gegants, actuació de la coral del barri, sortejos i escudella. De 10.00 a 20.00h, a la rambla de les Bòbiles hi haurà la 7a Fira de Nadal de Nou Martorell, i al nucli antic la Fira de Nadal de Fem Vila. Al llarg del dia, el patge Viu-Viu rebrà les cartes de tots els infants a Ses Majestats els Reis d’Orient, a la plaça de la Vila (10.30h) i a la rambla de les Bòbiles (13.15h).

Premis Concurs de Cartells i ‘Martorell Saludable’

A la rambla de les Bòbiles, dissabte 23 a les 17.30h, es lliuraran els premis del 5è concurs de fotografia ‘Martorell Saludable’. A les 18.00h, hi haurà tió gegant i Festa de Cultura Popular amb les figures festives de Martorell. A les 18.30, al vestíbul del Centre Cultural, s’inaugurarà l’exposició de les obres participants al Concurs de Cartells de Nadalem i Carnaval, i es farà el lliurament dels premis.

Benvinguda al 2018 i als Reis de l’Orient

El Progrés organitza la seva festa de Cap d’Any amb sopar, ball a càrrec de l’Orquestra Magnòlia i cotilló. A partir de les 23.30h, es farà la festa de benvinguda al 2018 a la plaça de les Hores, Gran Revetlla de Cap d’Any a l’Ateneu (01.00h) i Festa de Cap d’Any a Ca n’Oliveras (01.00h) amb Rafa Martínez Dejotadeu.

La Cavalcada de Reis posarà el punt i final a les activitats del Nadalem. Ses Majestats els Reis de l’Orient arribaran a les 17.30h al pont del Diable, on seran rebuts per les autoritats locals. Des d’allà iniciaran la seva passejada pels carrers de Martorell, fins arribar a la rambla de Les Bòbiles (21.00h), on recolliran les cartes de tots els nens i nenes.