Neix el Martorell Gimnàstic Club per assumir la pràctica de la gimnàstica artística a la població

6761
Sílvia Blanco, Chari Jordán, Maria Àngels Soria, Melodie Pulgarín, Cristina González i Gerard Mimó
Sílvia Blanco, Chari Jordán, Maria Àngels Soria, Melodie Pulgarín, Cristina González i Gerard Mimó

Una nova entitat esportiva, el Martorell Gimnàstic Club, prendrà el relleu a partir de setembre a l’oferta de gimnàstica artística que fins ara gestionava el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM). Aquest dimecres, al Complex Educatiu, els components de la primera junta del club i el Patronat van convocar pares i mares per explicar els motius. El desig d’incrementar el número de tècnics, hores d’entrenament, grups i activitats ha impulsat la nova directiva a iniciar un camí tot creant el club.

El nou president, Gerard Mimó, explicava que “som un grup de mares i pares, alguns dels quals ja fa molts anys que estem vinculats a la gimnàstica artística a Martorell, i que ens preocupem sempre que els nostres fills tinguin les millors condicions per a la pràctica d’aquest esport”. Va destacar que sempre “ens hem entès amb el Patronat, quan hem canviat l’espai d’entrenament de les IEM al col·legi José Echegaray, a l’hora de dialogar amb els pares i les mares i quan hem composat els grups. Però volem ampliar el número d’entrenaments i en aquest punt el Patronat ja no ens en pot oferir més. Per això, hem decidit crear el club”.

Gerard Mimó, president de la nova entitat

La tècnica del Patronat Carme Peñafiel va explicar que “des del PMSAPM vam arribar a oferir gairebé totes les modalitats esportives a la ciutadania de Martorell, però amb el temps han anat sorgint entitats interessades en dur a terme la gestió, que tenen ganes i que ho volen fer amb un mínim de condicions, de qualitat i de garanties per a tots els usuaris. I des del PMSAPM se’ls ha donat suport. Per això, properament signarem un conveni amb el nou club per transferir les dades i la gestió”.

Carme Peñafiel, tècnica del PMSAPM

El Martorell Gimnàstic Club tindrà com a president Gerard Mimó, acompanyat de Sílvia Blanco (responsable de l’àrea econòmica), Cristina González (àrea administrativa), Chari Jordán (Àrea de comunicació), Maria Àngels Soria (àrea laboral) i Melodie Pulgarín (àrea tècnica), acompanyats de l’entrenadora Carmen López. Aquestes persones han iniciat un projecte per a que el nou club assumeixi l’activitat relacionada amb la gimnàstica artística a la població.

La nova entitat vol “fomentar el coneixement i la pràctica de la gimnàstica a Martorell i la vessant competitiva, tot transmetent valors, participació, implicació amb el poble i vinculació de les famílies”, explica la responsable de comunicació Chari Jordán. El club té com a objectius “incrementar el número de tècnics, d’hores d’entrenament, de grups i d’activitats amb l’organització de campus i augmentar la participació en competicions, tant federades com no federades”.

Chari Jordán, responsable de l'àrea de comunicació del club

La direcció tècnica anirà a càrrec de la gimnasta martorellenca Melodie Pulgarín, qui va explicar que “el nostre projecte esportiu es basa en tres pilars: l’escola de gimnàstica –no competitiva-, els equips de competició no federats –inscrits al Consell Comarcal-, i els equips de competició federats”.

Melodie Pulgarín, directora tècnica del club

Separar els grups de competició dels de no competició serà una de les línies a seguir per tal d’oferir un millor entrenament a tots els participants, un aspecte que havien reclamat mares i pares.