González Castro presenta a la Biblioteca ‘Epigrames de Telobis’, el seu vintè llibre

1894
Jordi Ferrando i Andreu González Castro
Jordi Ferrando i Andreu González Castro

L’escriptor, poeta i director del Servei Local de Català, Andreu González Castro, ha presentat aquest dijous a la Biblioteca Martorell Epigrames de Telobis. Es tracta del vintè llibre que publica, un recull de poemes breus que li va valer l’any passat el 25è Premi en llengua catalana del Concurs Literari Narcís Lunes i Boloix. L’ha acompanyat en la presentació l’editor de Meteora, Jordi Ferrando.

González Castro explica que aquest darrer treball literari és “quelcom diferent al que havia escrit abans. Em va venir molt de gust fer-lo, perquè parteixo de la idea que en cada llibre em buido i sempre penso que és el darrer. Parteixo d’ull full en blanc i el repte és sortir-me’n i acabar en un territori conegut”.

L’obra recull 64 poemes d’una sola estrofa que s’ordenen en sis parts, i que glossen aspectes que van des de la mateixa escriptura (Almenys sí que són breus), passant per la condició humana (Home sóc), la vida a la ciutat (De Telobis), els conflictes lingüístics (Et diré un secret), les relacions home – dona (El que cal amagar) i el sentit de la vida (Fer camí). Tant en els poemes com en els epigrames, l’autor hi aplica “el sarcasme, la ironia i la burla”.

Andreu González Castro

Epigrames de Telobis pren com a títol l’antic nom de la ciutat lacetana de Telobis, l’actual Martorell. Per l’escriptor “és una manera de retre homenatge al poble en el que visc des de 2001. Vaig arribar aquí amb zero llibres i ara en porto una vintena. Per això, vaig pensar que Martorell hi havia de sortir, d’alguna manera”.

Andreu González Castro

El llibre va aconseguir guanyar el 25è Concurs Literari Narcís Lunes i Boloix en categoria de llengua catalana per a adults, un certamen que convoca l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. El premi va ser la publicació de l’obra guanyadora en edició comercial dins la col·lecció de poesia Mitilene, d’Editorial Meteora, i una dotació econòmica de 1.500 euros.