Obert el procés de selecció al programa d’inserció laboral ‘Ocupa’t 4 dones’

1300

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell inicia el procés de selecció de participants al programa Ocupa’t 4 dones, projecte de foment de la inserció laboral adreçat a dones en situació de reincorporació al mercat de treball que combina accions d’orientació i formació.

Ocupa’t 4 dones es tracta d’un dispositiu específic de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als barris i cofinançat pel Fons Social Europeu. El projecte s’adreça a dones que es troben en situació de reincorporar-se al mercat de treball, inscrites com a demandants d’ocupació a les oficines de treball i empadronades a Martorell.

Aquest projecte, de dotze mesos de durada, combina accions d’orientació i formació tant transversal com a professionalitzadora amb pràctiques professionals no laborals en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoció de l’ús de les noves tecnologies. Enguany entre totes les preinscripcions es realitzarà la selecció de 40 dones per participar en el projecte, tenint en compte que durant els primers mesos les baixes que es produeixin es podran substituir amb noves incorporacions.

Totes les accions integrades en aquest programa segueixen uns fils conductors al llarg de tot el procés que són: la relació amb una mateixa, la relació amb els/les altres, la reflexió sobre el treball (remunerat i no remunerat), l’autoconeixement (sobretot el coneixement de les pròpies competències), el coneixement de l’entorn i la seva forma de relacionar-s’hi, el coneixement del mercat de treball i la seva presentació en aquest.

El principal objectiu del programa Ocupa’t 4 dones és la millora de l’ocupabilitat mitjançant el desenvolupament de les competències professionals (tècniques, transversals i de base), que cada dona aconsegueixi dissenyar un nou recorregut i projecte personal que la condueixi a tornar a reincorporar-se al món laboral després d’ haver recuperat la confiança en si mateixa i després d’ haver augmentat el seu nivell de formació, havent realitzat les accions formatives ofertes i tenint clar com conciliar la seva vida personal, laboral i familiar.

Preinscripcions

Per participar del programa és necessari realitzar la preinscripció online o bé dirigir-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n 08760 Martorell Tel. 93 775 31 01).

Sessió informativa

La sessió informativa es realitzarà el dijous dia 10 de desembre, a les 10.00h, a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu, s/n). Les assistents a la sessió informativa hauran de portar el seu currículum.