Obertes les inscripcions a les activitats d’estiu del PMSAPM per a infants

921
Activitats Estiu PMSAPM
Activitats Estiu PMSAPM

El Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) obre fins divendres 2 de juny les inscripcions a les activitats d’estiu per a infants, que tindran lloc del 26 de juny al 28 de juliol. Enguany, s’ha programat ‘L’Estiu a l’Escola‘, una activitat lúdica i esportiva als centres educatius per a infants de 3 a 12 anys.

En el marc del projecte ‘Connecta’t amb l’entorn’, aquestes activitats d’estiu volen contribuir a generar un vincle positiu entre els infants i el seu entorn més proper, com els companys, la família, l’escola, el barri i el municipi. Alhora, el programa dona continuïtat durant els mesos d’estiu a l’estratègia del Martorell Educa 360 que es duu a terme durant tot el curs lectiu.

Les activitats es realitzaran de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 13.00h i de 15.00 a 17.00h, i es desenvoluparan a les escoles del municipi Juan Ramon Jiménez, Vicente Aleixandre, José Echegaray, Els Convents, Mercè Rodoreda i Lola Anglada. En el moment de la inscripció, les famílies hauran d’indicar a quin centre voldran que l’infant assisteixi i confirmar si hi participarà o no en horari de tarda.

Connectats amb l’entorn

La novetat principal d’enguany està dirigida als alumnes que aquest curs han fet 5è i 6è de primària (nascuts el 2011 i el 2012); per a aquests infants s’ha dissenyat un programa diferenciat i específicament creat amb continguts adreçats a la seva edat, i afavorint una major implicació i cooperació entre ells. Per tal de facilitar el desenvolupament d’aquests itineraris personalitzats, doncs, tots els participants d’aquesta franja d’edat realitzaran l’activitat en un únic centre educatiu, que serà l’Escola José Echegaray.

Els continguts d’aquesta nova edició de l’estiu a l’escola s’han generat a partir de quatre blocs: el joc com a eina de cohesió, la vida activa i els hàbits saludables, l’entorn com una oportunitat per connectar-nos, i la convivència per generar un espai compartit. En base a aquests pilars, els continguts d’interès s’adaptaran a les necessitats i habilitats de cadascuna de les franges d’edat de cada grup.

Serveis opcionals

Servei d’acolliment al matí, de 8.00 a 9.00h, i servei de menjador, de 13.00 a 15.00h amb la possibilitat de contractació mensual o setmanal. Tant en el servei d’acollida com el de menjador, en el cas que es vulgui seleccionar setmanalment, el límit de contractació serà el dijous anterior a la setmana escollida.

Les taxes i preus tant de l’activitat com dels serveis adicionals, així com la carta completa de serveis i altra informació d’interès, es poden trobar a l’apartat d’activitats d’estiu del web del PMSAP, a la qual es pot accedir fent clic al següent enllaç.

Inscripcions

La inscripció es pot fer online a través d’aquest enllaç o bé presencialment al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) (carrer Gelida s/n), a les Oficines del PMSAMP (plaça de la Vila, 27), al Complex Esportiu La Vila (carrer Mestres Gomila i Reniu, 1), o al Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradelles, 11). Les inscripcions ja estan obertes i la a data límit és el proper divendres 2 de juny.

El 20 de juny, a les 17.30h, es farà la reunió informativa en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

Cursets intensius de natació

Aquest estiu també tornen cursets de natació al PMSAPM, que tenen com a finalitat que els participants adquireixin el domini mínim en el medi aquàtic, que puguin flotar i desplaçar-se sense dificultats i sense perjudici per a la seva salut. Aquesta activitat es pot practicar al Departament d’Esports del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones a partir dels 3 anys d’edat i va adreçat a infants que no sàpiguen nedar o amb un nivell de natació inicial.

Per tal de garantir el millor desenvolupament de les sessions, tots els grups tenen les places limitades. Els cursets intensius de natació d’iniciació, tenen una durada de cinc setmanes, del 26 de juny al 28 de juliol, tot i que opcionalment es poden contractar períodes de 4 setmanes (del 26 de juny al 28 de juliol o del 3 al 28 de juliol). Podeu consultar tota la informació dels cursets i realitzar les inscripcions a l’apartat web del PMSAPM.

Activitats per a joves i adolescents

El Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell també programarà i oferirà diferents activitats i programes d’estiu per a adolescents i joves. Tota la informació a la web del PMSAPM estarà disponible durant els propers dies i s’informarà a través dels canals de comunicació habituals.