Octubre de ‘Tastets d’Història’ i Setmana de la Lactància a la Biblioteca

950
'Tastet d'Història' a la Biblioteca

La Biblioteca Francesc Pujols recupera el cicle dels ‘Tastets d’Història’ aquest octubre, les presentacions de llibres i les lectura de contes, entre d’altres activitats. L’equipament cultural farà un tomb per la història i també proposarà als seus usuaris una aproximació al teatre i a l’òpera. La Setmana de la Lactància Materna inclourà, a l’equipament, dues presentacions de llibres i una taula rodona sobre aquesta temàtica.

Després del Roser i del bateig com a Biblioteca Francesc Pujols, l’equipament de l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals continua programant activitats. N’hi ha tres de destacades, d’història, teatre i òpera. Els ‘Tastets d’Història’ són un cicle que divulga capítols de la història i patrimoni de Barcelona, amb xerrada i ortida mensual a la capital.

La conferència del primer ‘Tastets’ de la temporada es titula ‘Aproximació a la Barceloneta: una immersió a la història i la genuïna personalitat del barri’, i s’ha fet aquest dimarts 11 d’octubre (11.00h). La sortida a aquest populós barri serà el 25 d’aquest mes. Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca, explica que les sessions van a càrrec del periodista David Revelles.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Dins la proposta ‘Llegir teatre’ es programa també un desplaçament a Barcelona. En concret, al TNC, per veure-hi ‘Zona inundable’ de Marta Barceló. Adaptació d’un llibre del mateix nom que usuaris de la Biblioteca han llegit, parla d’una història basada en fets reals sobre les reaccions de la gent d’un petit poble de Mallorca inundat per un torrent desbordat. La sortida es farà a les 17.00 i l’obra comença a les 19.00h.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

I encara una tercera visita a Barcelona es produirà el 3 de novembre, dins del projecte Liceu VIP. S’anirà a veure Il trobatore de Giuseppe Verdi, que comença a les 19.00h. Tothom qui n’estigui interessat ha de reservar ja la seva entrada a la Biblioteca -també en el cas de les dues propostes anteriors-.

Al marge, s’estrenarà un Club de Lectura per a joves “a càrrec de Misha, per a edats d’entre 12 i 16 anys” a més dels altres grups ja consolidats i que s’han posat en marxa.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Canals convida “a veure l’exposició d’art brut Neus Sala el Museu Íntim al vestíbul, fins el 29 d’octubre. Una bona manera de conèixer l’art brut i com l’artista martorellenca pintava de manera impulsiva”.

Per als infants hi ha dues dates assenyalades. El dissabte 22, a les 11.00h, Elena Codó interpretarà ‘Contes per fer volar somriures’ i després es lliuraran els guardons del concurs ‘Llegir té premi’. El dimarts 25, a les 18.15h, L’Hora del Conte en anglès presentarà ‘Happy Halloween’, amb Kids&Us, amb jocs, cançons i música per explicar aquesta festa.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Quant als llibres, Antoni Gelonch presentarà Camus vs Sartre. Entre la llibertat i la justícia, un llibre que parla dels dos Premis Nobel de Literatura i que tanca la trilogia dels debats pendents a la societat catalana entre aquests dos fars de la intel·lectualitat parisenca, que van defensar posicions completament oposades. Serà el divendres 28 (18.30h).

Col·laboració amb la Setmana de la Lactància

L’equipament col·labora en alguns dels actes de la Setmana de la Lactància Materna de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i l’Institut Català de la Salut, i que arrenca el diumenge 16 d’octubre.

Així, es presentarà el llibre Sóc mare, fet per les martorellenques Mercè Bonastre i Rosa Grau, el dimarts 18 (17.00h). Dos dies després, serà el torn d’Alba Padró i Mucha teta, un llibre “que dona resposta a moltes inquietuds i planteja els dubtes i dificultats en aquest moment que no és fàcil per a les mares”, comenta Canals.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

D’altra banda, el divendres 21 (17.00h), se celebrarà la taula rodona ‘Les emocions i la lactància’ amb Marina Rinaldi, Ainoha Brantuas i Mercè Colell, moderat per Susanna Garcia.