Okuda San Miguel: “El color canvia l’entorn, aporta positivisme i creativitat”

4002
Okuda San Miguel
Okuda San Miguel

La segona edició del cicle ‘intARTvencions’ ha portat fins a Martorell el treball d’un dels artistes més reconeguts internacionalment en la transformació d’espais exteriors a partir d’intervencions artístiques plenes de cromatisme i contemporaneïtat: Okuda San Miguel. Durant cinc dies, l’artista càntabre ha transformat completament dues parets del Centre Cultural amb els seus esprais de múltiples tonalitats. Una obra que, des d’ara, ja forma part del nostre paisatge urbà.

Óscar San Miguel Erice és un artista nascut a Santander l’any 1980, fincat a Madrid des de l’any 2000 i llicenciat en Belles Arts per la Universidad Complutense. S’ha especialitzat en crear obres de diferents dimensions en espais urbans exteriors i també interiors, arreu del món. Els seus treballs poden veure’s, per exemple, a Moçambic, Mali, la Índia, Estats Units, Japó, Xile, Brasil, Sudàfrica, Mèxic i a gran part del continent europeu.

La seva obra planteja temàtiques com ara l’existencialisme, l’univers, l’infinit, en sentit de la vida o la falsa llibertat del capitalisme, i posa en conflicte la modernitat i les arrels. I ho mostra a través de composicions plenes de formes geomètriques i estampats, en les que hi destaca l’explosió de color. Per Okuda, el cromatisme és molt important: les meves obres són molt acolorides i de fet, m’agrada envoltar-me de color. A casa meva, amb la meva roba, i fins i tot amb les meves amistats, que són gent acolorida en tots els sentits”.

A Okuda li agrada que les seves obres “flueixin i evolucionin” a mesura que les crea, “sense un patró definit prèviament”, i deixant-se emportar “per l’atmosfera de cada lloc”, tal com explica en aquesta entrevista als micròfons de Ràdio Martorell.