Òmnium reconeix els escolars locals participants al Premi Sambori de narrativa en català

2674
Reconeixement d'Òmnium Cultural als participants locals del Premi Sambori, a l'auditori Joan Cererols
Reconeixement d'Òmnium Cultural als participants locals del Premi Sambori, a l'auditori Joan Cererols

Òmnium Cultural Martorell va celebrar, dijous al Centre Cultural, un acte de reconeixement als 18 escolars de centres d’ensenyament locals que han participat al Premi Sambori 2017, el guardó de narrativa en català que compta amb més participació a Europa. Els alumnes de primària, secundària i batxillerat de l’Escola Mercè Rodoreda i els instituts Pompeu Fabra i Joan Oró, van rebre un diploma acreditatiu i van llegir un fragment de les seves creacions. El president de la secció local d’Òmnium, Jordi Gibert, va destacar la voluntat d’implicar-se cada cop més amb aquest certamen que abarca les terres de parla catalana.

Sambori és la denominació que rep el joc de la xarranca al País Valencià, territori en el què va néixer, l’any 1996, aquest premi de narrativa en català “que pretén difondre l’ús de la llengua a l’àmbit escolar a través del foment de la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics”, tal i com va explicar Gibert. Amb el temps, el Sambori s’ha convertit en “el premi literari escolar amb més participants d’Europa, ja que l’any passat hi van prendre part 130.000 nois i noies”.

Jordi Gibert, president d'Òmnium Cultural Martorell

Gibert va afegir que “des d’Òmnium Cultural Martorell volem incrementar la nostra vinculació amb el premi, i per això hem volgut reconèixer a tots els participants”.

Jordi Gibert, president d'Òmnium Cultural Martorell

El pedagog Jordi Morera va presentar els alumnes, que van rebre un diploma acreditatiu i un val de descompte a la llibreria Alfambra, i que van llegir un fragment de la seva creació a concurs. Per part de l’Escola Mercè Rodoreda ho fan fer Ona Casao Tobella, Eva Gutiérrez Vega i Gerard Garcia Abenza. De l’IES Joan Oró, Raul Ortega de la Iglesia, Aitana Escolar Garcia, Joel Rodríguez Expósito, Alba Alegre Pacheco, Marina Morant Àvila, Meritxell Peña García, Nil Folquer Covarrubias, Alejandro López Cano i Guillem Navarro Guzmán; de l’IES Joan Oró va ser el torn de Pablo Fuentes Donaire, Jordi Puig Morata, Olga García Sánchez, Sara Albarrán Berlanga, Àngel García Miró i Ana Arias Ruiz.

L’acte va comptar també amb la interpretació de dues peces musicals –Cançó del Baobab i El meu asteroide– a càrrec de la Coral Infantil Ars Nova, dirigida per Xavier Pagès.

Tres finalistes martorellencs a la final nacional

Tres dels 18 participants de Martorell han aconseguit ser finalistes de la demarcació d’Òmnium del Baix Llobregat i l’Hospitalet, tal i com es va anunciar el passat 24 de març a l’escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera. Es tracta de Gerard Garcia Abenza, Meritxell Peña García i Sara Albarrán Berlanga, que han accedit a la final nacional del Premi Sambori, i que opten a un dels premis que es lliuraran aquest divendres al Casinet d’Hostafrancs de Barcelona.