Els Pastorets d’El Foment, preparats per estrenar el dia de Sant Esteve

1637
Pastorets El Foment
Pastorets El Foment

Els Pastorets i els Pastufets de Martorell tornaran a portar la tradició nadalenca a l’escenari d’El Foment. El grup dels grans representarà, per tercer cop en els quasi 40 darrers anys de tradició, la versió de Ferrer Magí. Els dies de funció seran el 26 i 29 de desembre en el cas dels Pastorets, i l’1 de gener per als Pastufets.

Els grups de Pastorets i Pastufets d’El Foment fa ja gairebé tres mesos que assagen per fer realitat, un any més, una de les activitats amb més arrelament i seguiment de les festes del Nadal a Martorell i inclosa en el Nadalem. Dolors Gil, actriu dels Pastorets durant més de 30 anys i directora per segon any consecutiu, explica que “vaig debutar l’any passat com a directora i l’experiència va ser tan bona que repeteixo, perquè m’omple molt. Des de principis d’octubre que vam començar a reunir-nos per posar fil a l’agulla”.

El grup ha assajat al mateix equipament cultural de dilluns a divendres durant una hora -de 21.00 a 22.00h-, i està format per uns 18 actors i actrius a partir de 12 anys d’edat. “A més de tot un grup de gent responsable de les músiques, dels decorats i del vestuari. És un equip quasi fix de gent i tots som amateurs, però hi posem moltes ganes. Recomano a tothom que ens vingui a veure, perquè s’ho passarà molt bé”.

Dolors Gil, directora Pastorets

Dolors Gil explica que “cada any intentem representar una versió diferent d’Els Pastorets per tal d’oferir més varietat als espectadors i als mateixos actors”. La versió d’aquest 2017 serà “la del Ferrer Magí, d’Enriqueta Capellades, que ja havíem fet en dues ocasions anteriors. És senzilla per als actors, però molt divertida”, comenta.

Dolors Gil, directora Pastorets

Podrà veure’s el dimarts, 26 de desembre, a les 18.30h, i el divendres, 29 de desembre, a les 22.00h, repetint la sessió golfa de l’any passat. Pel que fa als Pastufets, en els que hi prenen part infants de 7 a 12 anys dirigits per l’Olga Folqué, la cita serà el dilluns 1 de gener, a les 18.30h.

Pastorets El Foment
Pastorets El Foment