Pedres i minerals convertits en peces d’art, l’exposició de David Rosell al Muxart

207

Aquest divendres 20 de gener, Museus de Martorell inaugura al Muxart Espai d’Art (19.00h) l’exposició ‘Espècies Minerals. Univers a les pedres; una recerca infinita‘. Un recull de pedres ceràmiques i la seva relació amb el món mineral, que romandrà a l’equipament fins el 26 de març. Les obres són del ceramista David Rosell, qui en farà una visita comentada.

A l’exposició es podran observar els límits entre l’artifici i el natural a través de minerals convertits en peces que conviden a pensar i a esbrinar, com un joc, sobre el procés de creació de cada pedra exposada. Rosell les ha intervingut mitjançant eines de tall, dolls d’aigua o sorra i procés de trencat, tan abans com després de passar pel forn, i pretenen mostrar què contenen en el seu interior.

L’artista destaca que “són elaboracions de zero, a partir de les matèries primeres, algunes comprades als proveïdors, altres de trobades a la natura -com ara argiles, pissarres i lutites- o restes del taller. Tot això s’ajunta i surten pedres noves, i que transformo amb processos ceràmics de temperatura amb el forn, i afegint color”.

David Rosell, ceramista

‘Espècies Minerals’ sorgeix “a l’hivern de la pandèmia, quan vaig tenir temps de pensar en com traslladar els coneixements de la ceràmica per a fer pedres i minerals”. Primer es va exposar a Vulpellac, després a Barcelona i ara arriben a Martorell “unes 150 peces, estructurades en quatre categories segons la seva mida”, diu l’artista.

David Rosell, ceramista

Una característica important de la mostra és que cada peça és única i no es podrà tornar a repetir. “No tinc aquesta preocupació de reproduir aquesta creació una segona vegada perquè ho plantejo com una cosa que m’he trobat. Ja en tinc una i no passa res si no la puc repetir”, assevera Rosell.

David Rosell, ceramista

David Rosell és un ceramista barceloní format a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja de Barcelona i que té un taller a Vulpellac (el Baix Empordà), on combina la recerca amb l’elaboració de vaixelles per a xefs de renom. S’ha format a diferents centres ceràmics i és membre de l’Associació de Ceramistes de Catalunya i de l’Associació de Ceramistes de La Bisbal.

La mostra és visitable del 20 de gener al 26 de març, els dijous i divendres de 17.00 a 20.00h i els dissabtes i diumenges de 10.30 a 14.00h al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis. Vinculada a la mostra, Museus de Martorell hi ha programat dues visites comentades per l’artista els diumenges 12 de febrer i 5 de març, a les 12.00h. Per a totes dues cites és imprescindible fer reserva prèvia al portal entrades.martorell.cat.