Pep Ventura es transforma en un nou passeig modern i agradable que uneix barris

6318

La nova rambla Pep Ventura s’ha inaugurat aquest migdia amb una gran festa que ha aplegat centenars de veïns que no han volgut faltar a la cita, amenitzada per un una xocolatada, un concert vermut i una cercavila. Les obres de remodelació han transformat Pep Ventura en un espai que cohesiona El Pla i Torrent de Llops, i promou la mobilitat sostenible amb 3,5 quilòmetres de passeig i descans.

La jornada ha engegat amb una xocolatada popular gentilesa de la xurreria de Martorell La Manresana, que ha fet obrir boca als primers assistents. Mentrestant, Agustí Burriel i la seva actuació Sings Frank Sinatra ha omplert de veïns l’aperitiu. Gegants i Capgrossos han fet ballar les figures festives per tota la rambla, i el grup Malaboig ha entretingut petits i grans amb els seus malabars.

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, acompanyat de tot l’equip de govern, ha explicat que “avui és un dia important per Martorell perquè fem un pas més en la transformació en positiu i en qualitat urbana al nostre poble”. Segons ha exposat, la de la rambla Pep Ventura és una idea que va en sintonia amb les modificacions que es van fer a la rambla de Les Bòbiles, la intervenció que ha començat al nou barri de La Sínia i a la que seguirà al carrer Francesc Riera, Tot, ha dit, connectant tres barris en 3’5 quilòmetres.

Fonollosa ha defensat els espais públics com a “punt de trobada” i ha destacat que es tracta d’un projecte que implica tots els actors, passant per l’associació de veïns de Torrent de Llops, seguint per l’arquitecte i els tècnics municipals, i acabant pels treballadors que ho han fet possible i els veïns que s’hi han interessat.

La regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, ha expressat que “estem molt contents, treballem per Martorell, perquè tinguem espais públics, moderns, de qualitat i pel benestar de totes les persones. Seguirem treballant perquè tots tinguem orgull de poble i entre tots junts ho farem tot”.

Els veïns que hi han passat ja han pogut passejar per la nova rambla i gaudiran, aquesta tarda (18.30h), d’una ballada de la Secció Sardanista de Martorell amb la cobla Maricel que suposarà el final de festa a unes intervencions que van començar l’estiu de 2021.

Les obres de remodelació van iniciar-se al juny de l’any passat i s’han dividit en diferents fases per tal d’interrompre la mobilitat dels veïns el mínim possible. Els treballs han permès reordenar la zona d’aparcament per guanyar-ne més places, s’han ampliat les voreres, s’han creat nous espais de passeig i estada accessibles a les persones amb mobilitat reduïda. A més, s’ha incrementat la vegetació amb la plantació de nou arbrat i jardineria, s’ha renovat l’enllumenat, i s’han adequat les xarxes de sanejament i abastament d’aigües, incorporant criteris d’eficiència energètica.