El nedador Pol Sallent, guanyador per equips del Campionat d’Espanya AXA

656

L’integrant del Club Natació Martorell Pol Sallent ha pujat al primer graó del podi en el Campionat d’Espanya AXA de joves promeses que ha tingut lloc a Valdemoro (Madrid) i en què ha participat amb el combinat català. La cita, que ha reunit prop de 100 esportistes de natació adaptada, ha permès als nedadors participar en proves individuals i grupals i Catalunya n’ha estat la guanyadora en la classificació per equips.

Pol Sallent va nedar en un total de sis proves, quatre d’inidividuals i dos relleus amb la selecció catalana i va contribuir al primer lloc per equips de Catalunya, en una competició on tots els nedadors aporten punts al còmput global. Pel que fa a les proves individuals, ha explotat els estils de crol i papallona, on ha volgut especialitzar-se per a la seva cita a Madrid. Sallent va nedar els 50 i 100 metres dels dos estils i en els relleus va nedar els 4×50 metres estils i els 4×50 metres lliures, unes proves on va aconseguir la segona plaça per equips.

L’entrenadora del club, Laia Tena, explica que va ser un dels nedadors escollits per a les proves amb Catalunya i que va tenir “un paper rellevant, va aportar molts punts”.

Laia Tena, entrenadora CN Martorell

A títol personal, Sallent ha aconseguit baixar els seus temps en les proves on hi ha pres part. Pel que fa a la papallona, va nedar en 29.89 els 50 metres i en 1:12.21 els 100 metres. En els 100 metres lliures va escollir el crol i va aturar el cronòmetre en 1:03.21, mentre que en la prova curta, la dels 50 metres, va nedar en 28.02, també en crol.

El Campionat d’Espanya de joves promeses AXA va dividir-se en dos dies i segons explica l’entrenadora del CN Martorell Laia Tena, Sallent va acusar els nervis el primer dia però va nedar “molt més tranquil” diumenge.

Laia Tena, entrenadora CN Martorell

Tena creu que Sallent ha tingut una bona actuació tot i no arribar amb totes les hores d’entrenament que haguessin desitjat. La propera cita per al nedador del CN Martorell serà el Campionat de Catalunya, a finals de mes, tot i que la data no està encara confirmada.