Festes Pont del Diable

El Pont del Diable és, ara per ara, l’únic barri de Martorell que tirarà endavant una part de les activitats de les seves festes, coincidint amb Sant Joan. Per contra, Buenos Aires, Can Bros i Torrent de Llops ja ho han descartat. Can Carreres i Can Cases, els altres dos barris que fan festa a principis d’estiu, encara no han pres una decisió al respecte.

Pont del Diable farà una versió reduïda i concentrada el 24 de juny “amb una missa solemne a la capella de Sant Joan cap a les 12.15h. Com que molt probablement no podrem omplir-la per restriccions d’aforament, preveiem tallar el carrer de Pere Puig, instal·lar megafonia exterior i col·locar cadires per a qui no pugui accedir a dins”, explica el secretari de l’associació de veïns del Pont del Diable, Isidre Ricart.

Ricart avança que cap a les 18.00h hi hauria “una activitat infantil a l’aire lliure, que podria ser de teatre, titelles, contacontes o música” al carreró d’Àngela Benaca. A continuació, al passeig del Quarter, hi hauria concert amb el trio Q-Voce, que ja havia de venir l’any passat, i una traca final”.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

El secretari de l’associació de veïns destaca que “tots aquests actes estan pendents de ser supervisats quant a protocols i estem treballant amb l’ajuntament a tal efecte”.

Per contra, tres barris ja han decidit que les condicions sanitàries no ho permetran: Buenos Aires -les festes més primerenques, que tenen lloc a principis de juny-, Can Bros -per Sant Joan- i Torrent de Llops i Rodalies -a mitjans de juliol-. Ignacio Blázquez, president de l’AV de Buenos Aires, argumenta que “la nostra festa es basa sobretot en el sopar, la xocolatada i la sardinada, i com que no és permès de menjar al carrer, la junta i els col·laboradors hem decidit no fer la festa si l’hem de reduir a activitats menors”.

Ignacio Blázquez, president de l'AV Buenos Aires

Torrent de Llops i Rodalies es troba en la mateixa situació: “Les festes d’estiu tenen molta afuència de públic i els darrers anys hem congregat més de mil persones a la plaça, i no volem haver de permetre l’asssitència a uns i a d’altres no”, comenta Marisol Solís, secretària de l’associació. Ella mateixa avança que “Si tot va bé, a partir de setembre potser organitzarem un acte infantil, la castanyada i la festa de Nadal, com cada any. Esperem que la cosa evolucioni cap a un major nombre de població vacunada”.

Marisol Solís, secretària de l'AV Torrent de Llops i Rodalies

Can Bros, que habitualment fa festa al voltant de la data de Sant Joan, ha decidit no impulsar-la fins que la situació no millori del tot. Les altres dues associacions de veïns implicades -Can Cases i Can Carreres- encara no han pres una decisió al respecte.