Posada a punt de la 19a edició de la Cursa de Martorell

2569
Presentació 19a Cursa de Martorell
Presentació 19a Cursa de Martorell

La Cursa de Martorell, que es correrà el proper 23 d’abril, s’ha presentat aquest migdia a la sala de plens de l’Ajuntament. La 19a edició d’aquesta prova, que es recupera després de 13 anys sense celebrar-se, inclou la modalitat de 5 i 10 quilòmetres. La cursa martorellenca, a més, forma part del campionat de Catalunya Absolut i Veterà de 10 quilòmetres en ruta. Després de les proves d’adults prendran el protagonisme les curses infantils, a partir de les 11.30h.

A la presentació de la 19a Cursa de Martorell ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora d’Esports, Belén Leiva, el vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Maria Antentas, l’atleta i migfondista olímpica i internacional, Esther Guerrero, així com el president del Martorell Atlètic Club, Sergi Pinedo, i el secretari de l’entitat i responsable de la cursa, Nacho Pinedo.

Una cursa propera als atletes

Convertir la cursa en una prova perquè els martorellencs la visquin i la gaudeixin en primera persona és un dels objectius de l’organització. La xifra de participants encara es desconeix, tot i que des del Martorell Atlètic Club es preveu arribar al màxim de 800 corredors. Per a Nacho Pinedo, assolir la xifra de 500 corredors seria l’escenari ideal: “puc ser optimista, veient com va el ritme d’inscripcions, crec que superarem les 500 persones inscrites”. El responsable de la cursa ha destacat la cursa del proper 23 d’abril ha de ser una prova en què es tingui cura dels atletes, amb el màxim respecte possible.

Per al vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Maria Antentas, la previsió és superar, amb escreix, als 800 participants. “Entre les dues curses, i tenint en compte la proximitat amb altres nuclis de corredors, ens aproparem al miler”, ha assegurat.

Josep Maria Antentas, Josep Maria Antentas, vicepresident Federació Catalana d'Atletisme

L’alcalde Fonollosa ha parlat de la implicació del consistori per recuperar una cursa “històrica i tradicional en el panorama esportiu martorellenc”. La regidora d’Esports, Belén Leiva, ha expressat la satisfacció per “poder recuperar una cursa mítica que feia molt temps que no la fèiem.

Belén Leiva, regidora d'Esports

L’atleta que ha apadrinat la cursa, Esther Guerrero, especialista en la prova dels 800 metres llisos i migfondista olímpica internacional, ha destacat “l’esforç enorme del MAC” per crear una ruta planera. Confia gaudir de l’espectacle dels atletes que hi prenguin part. “Un campionat de Catalunya és importantíssim i pels corredors té molt de valor”, ha reconegut.

Esther Guerrero, atleta olímpica