Presentat el programa d’una Festa Major amb accés lliure als actes i sense restriccions

1541

La Festa Major de Martorell 2022 s’ha presentat aquesta tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament. L’alcalde, Xavier Fonollosa, i del regidor de Cultura, Andreu González, han fet una pinzellada de la cita, que elimina les restriccions i que serà d’accés lliure i gratuït, sense reserva prèvia als actes. L’actriu Agnès Busquets serà la pregonera i destacaran els concerts de Fangoria i del semifinalista del programa Eufòria Edu Esteve.

La Festa durarà quatre dies -del 13 al 16 d’agost- i inclourà una quarantena d’activitats per satisfer tots els gustos. “Volem que sigui una Festa Major molt major, amb moltes festes a dins, i que combini la cultura popular i la tradició amb la novedosa Festa Jove o amb destacades actuacions musicals i un gran catàleg d’artistes”, ha recalcat Fonollosa.

L’alcalde ha reconegut que “estarà molt enfocada a allò que tots volem avui: una mica de disbauxa controlada, riure, passar-ho bé i ballar”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
Presentació de la Festa Major 2022

González ha subratllat que “aquest any no hi haurà cap restricció, ni aforaments limitats, ni reserves. Moltes activitats de les que habitualment fem són d’accés lliure i gratuït i la Festa Major no en serà una excepció”.

Tot començarà la matinada del divendres al dissabte, amb la Festa Jove sota el Pont d’Anoia. El dissabte 13 “serà el dia de la cultura popular a La Vila”, amb cercavila i balls del seguici festiu, el pregó a càrrec de l’actriu del Polònia Agnès Busquets i el Cercanit. També hi haurà un scape room, cinema a la fresca i actuació de Muerta Sánchez & Ari Korrales.

Del diumenge en sobresurt el concert de Fangoria, amb Alaska i Nacho Canut “un duo molt conegut en el món de la música” i l’orquestra Di-versiones -a l’escenari del carrer de Josep Vilar-, i el ball de gala i sopar a El Progrés. A més, torna el color del Holi Festival i altres activitats com el vermut jove; la gimcana esbojarrada o el correfoc.

Dilluns dia 15 serà el dia patronal. Al matí hi haurà la Missa Solemne de l’Assumpció de la Mare de Déu, el concert vermut amb Yolanda Sikara i les visites teatralitzades a l’Enrajolada. A la tarda, parc d’aigua; gelatada popular; ballada de sardanes i Monoloaddictes amb Edu Mutante. A la nit, actuaran Mojinos Eskozíos i Nancys Rubias.

Andreu González, regidor de Cultura

Del dimarts 16, el regidor en destaca “el concert de l’Edu Esteve, un dels participants de l’exitós programa de TV3 Eufòria, i el de Les Montses, un grup que és de prop de Martorell”. Un dia amb activitats familiars, com ara les visites teatralitzades al Museu Vicenç Ros, el Reggae per Xics, l’actuació del Col·lectiu TQM.

El regidor afegeix que cada nit després dels concerts hi haurà actuació d’un deejai “quilòmetre zero”: Quim Martínez -diumenge-, DJ Meneo -dilluns- i Guille Plasencia dimarts.

Andreu González, regidor de Cultura
Cartell de la Festa Major 2022

L’alcalde Fonollosa està convençut “que serà una gran Festa Major en la que batrem rècords”, tenint en compte que el recent concert d’Ana Mena per la Fira de Primavera “va portar més de 7.500 persones, la major concentració que hem tingut a Martorell”. El batlle ha fet una crida a que la gent “sigui conscient i que s’ho passi bé amb responsabilitat” i ha recordat que “per si de cas, ja tenim previst reforçar dispositius de seguretat i accessos”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Totes les activitats de la Festa Major, amb els seus respectius horaris i ubicacions, es poden consultar en el programa oficial que podreu descarregar des d’aquest enllaç.