Prop de 200 alumnes enceten un nou curs del programa Cultura Emprenedora a l’Escola

1465
Acte benvinguda CUEME

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner ha acollit aquest matí l’acte de benvinguda del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell. Aquesta és l’11a edició que la nostra població hi participa. Ho farà amb un total de cinc escoles, amb vuit cooperatives i 195 alumnes. A la cita, hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas.

Durant aquest curs, prendran part del CUEME alumnes de 5è de Primària de l’Escola José Echegaray (dues cooperatives), Mercè Rodoreda (dues cooperatives), La Mercè (dues cooperatives) i Vicente Aleixandre (una cooperativa). I 25 alumnes de Secundària Adaptada del Centre d’Educació Especial (CEE) El Pontarró.

L’objectiu del programa és fomentar la cultura emprenedora entre els infants. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats del poble.

El procés de treball té diferents fases: constitueixen una cooperativa; en dissenyen la imatge i difonen la seva activitat a l’entorn; dissenyen i escullen els productes per vendre; calculen el cost i cerquen finançament per poder-los produir. També elaboren els productes; els venen; tanquen la cooperativa i aporten part dels beneficis obtinguts a projectes socials.

L’alcalde Fonollosa ha dit que “el CUEME explica com funciona l’economia, on tots i totes hi participem d’alguna manera. Segur que els vostres pares i mares treballen en alguna empresa o són autònoms. Vosaltres fareu cooperatives, la forma més democràtica de fer una empresa. Quan sigueu grans, també formareu part d’aquesta economia i està molt bé que ho comencem a explicar ja des de l’escola”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora Rosa Cadenas ha comentat que “avui és un dia que repetirem durant el curs, on tots els nens i nenes de 5è treballareu l’emprenedoria per acabar formant una cooperativa. Un procés que, quan acabem, us permetrà saber com es fa una empresa i coneixereu coses dels grans, que potser els vostres pares i mares us han explicat”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç

Durant l’acte de benvinguda, els alumnes han pogut conèixer els padrins que donaran suport a la seva cooperativa. L’Escola José Echegaray tindrà com a padrina la Carla Vargas d’Estimat Pilates; l’Escola Mercè Rodoreda la Marta Álvarez de Pick Chick by Mec; el Col·legi La Mercè a Betsy Oleas Damian de Logo Rimay; el CEE El Pontarró a Maria Rodríguez d’Infinitament, i l’Escola Vicente Aleixandre a Michael Mandahl de Sirius English School.

També han vist un vídeo on s’explicava què és una cooperativa i un altre audiovisual resum del programa CUEME del curs passat. A més, han fet una dinàmica de joc per entendre com prenen les decisions empresarials les cooperatives, com es reparteixen els beneficis i quin valor social poden aportar les seves cooperatives per contribuir a millorar l’entorn, l’escola, el barri i el poble.