Prop de 500 persones donen la benvinguda a l’Any Nou des de la plaça de les Hores

742

Un dels moments més emotius de la nit de Cap d’Any són les campanades. Des de fa tres dècades, un petit grup de persones s’apleguen a la plaça de les Hores davant del rellotge per donar la benvinguda al nou any. En els darrers anys, el grup s’ha anat eixamplant i, en aquesta ocasió, s’hi ha congregat prop de 500 persones.

La tradició de menjar-se el raïm a la plaça va sorgir de manera espontània el 31 de desembre de 1987 a casa de la família Fora Artiaga, veïns del barri Pont del Diable. Amb el pas dels anys aquesta tradició ha anat arrelant entre els martorellencs i ja són molts els veïns que decideixen compartir aquest moment al carrer.

L’Ajuntament de Martorell ha volgut animar amb música l’acte de benvinguda del nou any, des de les 23.00h. i fins a la 01.00h. Posteriorment, la festa s’ha traslladat a la Nau 2 de Ca n’Oliveres amb una proposta molt atractiva i a un preu assequible per a què la gent de Martorell no hagués de desplaçar-se en vehicle a altres poblacions.

El Centre Cultural i Recreatiu El Progrés també ha organitzat el tradicional sopar, ball i cotilló de cap d’any amenitzat per l’Orquestra Blau Magnòlia.