Punt i final a un cicle de sardanes a la fresca amb bona resposta de públic

1242
Sardanes a la fresca. (Fotografia de Pere Salvador)
Sardanes a la fresca. (Fotografia de Pere Salvador)

Unes 350 persones han assistit aquest juliol a les ballades de Sardanes a la Fresca que la Secció Sardanista de Martorell ha organitzat durant els quatre dimarts del mes. Només a la darrera ballada, la d’aquest 31 de juliol, hi van assistir més de 100 persones.

La plaça de l’Oli, l’entorn de l’Ateneu, el passeig de Catalunya i la plaça de la Vila. Quatre escenaris que han acollit les sessions de ‘Sardanes a la fresca’ els dies 10, 17, 24 i 31 de juliol. Una manera d’apropar les sardanes als diferents barris de Martorell, i amb cobles del nivell de la Jovenívola de Sabadell, la Principal del Llobregat, la Maricel i la Marinada, que habitualment no s’escolten a Martorell però que, en canvi, tenen un públic força nombrós. Així en parla el president de l’entitat sardanista, Màrius Escoda.

Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista

Des de la Secció Sardanista hi ha satisfacció per la resposta de públic a les quatre sessions. Escoda creu que “ha anat forá bé, i podem dir que han vingut entre 300 i 400 persones. La darrera sessió, quan es va interpretar La Santa Espina com a sardana de germanor, vam aplegar més de 100 persones a la plaça de la Vila”.

Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista

Les ballades s’emmarcaven en la commemoració del 25è aniversari de Martorell Ciutat Pubilla i de la campanya Hi som i hi serem. La intenció era apropar les sardanes als barris; per això van programar aquesta activitat atractiva també per a la gent de fora de Martorell, ja que els dimarts no hi ha gaire activitat sardanista.

Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista

A més, per tal d’ajudar a la creació de nous públics i potenciar l’ensenyament de la sardana, una hora abans de cada ballada, al mateix espai, es feien cursets adaptats per aprendre’n.