Rahola: “Les converses al carrer em posen en connexió amb els lectors i així els puc posar cara”

2184

L’escriptora i periodista Pilar Rahola i el filòleg Màrius Serra han protagonitzat aquest migdia una conversa literària a la plaça de l’Església en el marc dels actes de la Fira de Primavera. Rahola ha reconegut que li agrada molt aquest format perquè la fa interactuar molt amb els seus seguidors, ha explicat allò que l’ha motivada a escriure els darrers llibres i ha signat exemplars de La Rosa de cendra. Milers de persones han desfilat tot el matí per La Vila per fer un cop d’ull a l’oferta d’artesania i de comerç, d’oci infantil i de patrimoni local.

Prop de dues-centes persones han seguit de ben a prop l’entrevista que li ha fet Màrius Serra a Pilar Rahola, a les portes de la mostra itinerant de revistes i premsa en català Iquiosc.cat. Rahola ha explicat quines motivacions l’han duta a escriure obres com El carrer de l’Embut, Mariona o La Rosa de Cendra.

Ha estat a través d’una conversa amb Serra, un format que agrada la periodista: “aquestes converses de carrer em posen en connexió, sintonia i sinèrgia amb el públic. Em serveixen per posar rostre a la gent que et llegeix, que t’escolta i que et veu a la televisió. Em genera una simbiosi extraordinària i noto molta estima per part d’ells”. L’escriptora ha avançat que “treballo en un nou llibre que seguirà la saga de Mariona, que serà d’un total de cinc novel·les”.

Entrevista a Pilar Rahola

Tant Rahola com Màrius Serra han signat llibres a tots els martorellencs que s’han atansat a la parada instal·lada per la Llibreria Miró just davant de l’establiment.

Artesania i comerç, acompanyats de moltes activitats

La Fira de l’Artesania s’ha estès durant tot el dia al llarg del carrer de Francesc Santacana, la plaça de la Vila i el carrer de Josep Anselm Clavé. S’hi ha instal·lat una quarantena de parades de productes artesans de tot tipus –alimentació, roba i complements- i els establiments associats a Fem Vila. A la plaça de la Vila, 50 puntaires han exhibit la seva afició a la mostra de puntes de coixí i punt d’agulla. Era “una de les dues cites principals que tenim a Martorell, junt amb El Roser” explicava la presidenta de l’associació de Puntaires, Antònia Gelabert.

Antònia Gelabert, presidenta de l'Associació de Puntaires de Martorell

Les puntaires han rebut la visita i un obsequi de l’alcalde Xavier Fonollosa, qui amb la resta de regidors de l’equip de govern han fet una visita per les parades. Al seu voltant s’han programat activitats lúdiques i culturals, com ara la de Museus de Martorell, Reinterpretem els clàssics, en el que “tothom qui ho ha volgut ha pogut versionar les grans obres de la pintura d’artistes com Cézanne, Picasso, Friedrick o Velázquez”, explicava la guia de Museus de Martorell, Gemma Jiménez.

Gemma Jiménez, guia de Museus de Martorell

També hi ha hagut visites teatralitzades a l’Enrajolada, portes obertes a la Farmàcia Bujons, el mercat dels il·lustradors, la 10a edició del Mercat del Trasto d’El Progrés, la mostra ramadera i el concurs d’arrossegament al pàrquing del Vapor o l’exposició de l’AMCAM a la Ferreteria Bacarisas. El president d’aquesta entitat, Mario Céspedes, explicava els continguts en l’any del 25è aniversari.

Mario Céspedes, president de l'AMCAM

Foto mató a El Círcol i oci infantil a l’aparcament del Vapor

A El Círcol, més de 200 persones han participat en el foto mató dels pressupostos participatius posant-se una capa de superheroi o superheroïna. I els més petits també han tingut el seu espai de lleure amb tot tipus de jocs, espectacles d’animació, tallers de dibuix i pintura i circuits de tirolina, rocòdrom i karts a l’aparcament del Vapor.