El Diari Oficial de la Generalitat recull l’ampliació de les mesures aprovades pel Procicat, què entraran en vigor aquest divendres. Els sectors afectats tornen a ser els espais esportius interiors i locals d’oci nocturn que recuperen la pràctica normalitat.

Aquest divendres entra en vigor l’ampliació dels aforaments fins al 100% a l’interior de les instal·lacions esportives com els pavellons. La mesura també havia d’afectar els gimnasos, tot i que a la pràctica la majoria ja funcionen a ple rendiment des de fa una setmana.

També s’amplien els aforaments màxims de discoteques i altres locals de l’oci nocturn del 70% al 80% aquest mateix cap de setmana. Per poder entrar cal portar el certificat COVID i també hi ha l’obligació de portar posada la mascareta en els recintes interiors.

De moment, no es pot retirar la mascareta per fer activitat física als gimnasos. Tampoc als locals i establiments d’oci nocturn.

També continuarà vigent la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 01.00 i les 06.00h, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22.00 i les 06.00h. Així mateix, el Govern ha destacat la necessitat de mantenir les mesures bàsiques de prevenció per fer front la covid-19 com l’ús de la mascareta, la distància social i la higiene de mans.