L’automobilística SEAT rep el premi European Sport & Healthy Company 2022

771
Foto: SEAT

SEAT ha rebut el premi European Sport & Healthy Company 2022 en la categoria Gold. El comitè, format per ACES Europe, DCH – Organització Internacional de Directius de Capital Humà i per experts tècnics de les consultores AON i Mindgram, ha reconegut els projectes de companyia relacionats amb la salut i l’activitat física dirigits als seus empleats i a la societat. Entre ells destaquen el compromís de SEAT durant la pandèmia, així com les seves iniciatives entorn de la salut mental i l’ampliació del projecte CARS.

“Aquest premi és un reconeixement al nostre equip de Salut, Seguretat i Emergències, liderat per Patricia Such, i del Comitè Científic SEAT Empresa Saludable per impulsar el benestar de la nostra plantilla i per la seva contribució durant un dels moments més durs de la nostra història recent, en la qual col·laborem per accelerar la recuperació social i econòmica de la nostra societat”, ha afirmat Wayne Griffiths, CEO de SEAT.

En l’edició 2022 del premi European Sport & Healthy Company l’organització ha destacat, entre altres, el compromís de la companyia enfront de la COVID-19. Amb l’inici de la pandèmia, SEAT es va posar a la disposició de la societat per combatre el virus, demostrant una vegada més el seu compromís social, amb la fabricació de màscares i respiradors en un moment d’emergència sanitària.

Quan va arribar la vacuna, la companyia va cedir els seus recursos, tant materials com professionals, a la sanitat pública per col·laborar en el procés de vacunació i contribuir a accelerar la immunització de la major quantitat de gent en el menor temps possible. Aquestes iniciatives van estalviar 20 milions d’euros al sistema públic de salut mentre que, en el marc de la recerca científica, SEAT també va donar suport al projecte #YoMeCorono, liderat pel Dr. Bonaventura Clotet.

CARS, un referent en salut

El 2017, SEAT va inaugurar CARS (Centre d’Atenció i Rehabilitació Sanitària), un centre pioner en medicina avançada que es dedica íntegrament a la salut i al benestar dels treballadors de la companyia. Des de llavors, CARS ofereix serveis de traumatologia, diagnòstic per imatge, ginecologia, cardiologia, salut mental, biomecànica, fisioteràpia i rehabilitació, a més de programes de fitness adaptats. Els treballadors poden accedir a aquests serveis després de la valoració inicial en algun dels deu centres mèdics amb els quals compta l’empresa. CARS, que també ha obert un centre a Madrid per als empleats de SEAT i del Grup Volkswagen a Espanya, va realitzar més de 90.000 visites de salut en 2022.

Patricia Such, directora de Salut, Seguretat i Emergències de SEAT, ha afirmat que “estem molt orgullosos de rebre aquest premi en reconeixement a l’estratègia de salut de la companyia. En els últims anys hem estès la nostra visió més enllà de la medicina laboral, que per a nosaltres és sens dubte una de les majors apostes que podem fer per la nostra plantilla, sobretot en temps com els actuals”.

Un altre dels pilars fonamentals en aquest camp de SEAT gira entorn de la salut mental. La companyia disposa d’una avaluació dels riscos psicosocials associats al lloc de treball i serveixen de base per a desenvolupar mesures preventives. SEAT també desenvolupa estratègies de salut mental a través del seu Servei d’Atenció Emocional Psicosocial (SAEP), en el qual psicòlegs especialitzats atenen les consultes dels professionals de la companyia les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana. Aquests serveis es complementen amb la realització de workshopsmasterclasses i tallers, amb més de 20 trobades anuals el 2022.

El compromís de SEAT amb la salut i el benestar s’estén al conjunt de la població a través de la tasca del Comitè Científic SEAT Empresa Saludable (CCSES), que participa en projectes pioners amb algunes de les principals institucions de caràcter mèdic, tant del país com d’àmbit internacional, com l’Harvard TH CHAN School of Public Health, l’Hospital Clínic de Barcelona o l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

Premi European Sport and Healthy Company

La DCH i ACES Europe van crear el premi European Sport and Healthy Company en 2016 amb l’objectiu de certificar l’esforç d’aquelles empreses que promouen l’esport i la salut dels seus empleats. Les aspirants han de disposar d’un departament de salut laboral en el treball, comptar amb instal·lacions esportives i programes d’actuació específics per als treballadors en matèria de salut i esport. Les empreses, en cas de ser reconegudes com a guanyadores, hauran de defensar el seu projecte als tres anys de rebre el premi davant una comissió avaluadora. L’acte oficial de lliurament d’aquesta edició del European Sport and Healthy Company Award tindrà lloc a la fi de 2023 al Parlament Europeu de Brussel·les.