Sebastià Alzamora, Xesco Bueno i Josep Vila, presentacions literàries de maig a la Biblioteca

662
Presentació 'Martorell desaparegut' d'Alfred Mauri

Sota el lema ‘Llegir per somiar’, la Biblioteca Francesc Pujols inicia avui les activitats del mes de maig. Aquest dimecres 3 de maig l’escriptor Sebastià Alzamora presenta a la Biblioteca Francesc Pujols Ràbia, a les 19.00h. També aquest mes el martorellenc Josep Vila i el cuiner Xesco Bueno presentaran els seus llibres. A més, destaca la celebració de ‘La Supernit a les Biblioteques’, un taller de Qi Gong i una nova projecció del CineXic.

Ràbia és la darrera creació d’Alzamora, “una de les veus més sòlides de la literatura catalana”, com el defineix la tècnica de la Biblioteca, Josefina Canals. Alzamora parlarà de la novel·la, que versa sobre l’enverinament de la Taylor, una gossa que viu amb el seu amo en un nucli turístic de Bellavista, en una illa mediterrània sense nom. Joan Batllevell serà l’encarregat de presentar l’escriptor.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca

Però aquesta no serà la única presentació literària, perquè el dijous 11 de maig, a les 18.30h, hi haurà un col·loqui al voltant del llibre La cuina dels altres catalans, de Xesco Bueno. Després de l’obra Cuina catalana oblidada, l’autor reivindica ara la cuina que va arribar a Catalunya procedent de diferents onades migratòries des de la resta de la península a la segona meitat del segle XX. Una cuina nòmada i migrant, humil i alhora saborosa, apetitosa i suculenta. Serà amb presentació de Francesc de Castro.

Finalment, el martorellenc Josep Vila parlarà del llibre Tota una vida per la Vila el dimecres 17 de maig, a les 18.30h, presentat per Xavier Gargallo. Les memòries d’en Dionís Vila, martorellenc, nascut l’any 1933 en una petita casa del carrer de la Rutlla recollides pel seu fill, Josep Vila, basat en històries i fets explicats pels avis, de pares a fills.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca

D’altra banda, l’equipament acollirà ‘La Supernit de les Biblioteques’, organitzada per TV3 i les Biblioteques de Catalunya. Hi haurà una jornada de preparació el 9 de maig, a les 18.15h, per a infants de 2 a 8 anys, on s’assajarà la coreografia dels ‘Fa la la’, els companys del Titó; es miraran les excursions que es podran fer amb els llibres i s’acolorirà el dibuix dels ‘Fa, la, la’. El divendres 19 de maig, a les 19.00h, tindrà lloc l’excursió d’en Titó i ‘La Supernit a les Biblioteques’. Per inscriure’s caldrà omplir un formulari que es facilitarà a la Biblioteca.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca

Altres esdeveniments seran, per exemple, una nova sessió dels ‘Nadons a la Biblio’ amb els Contes amb olor de cel blau, amb Sherezade Bardagí, dimarts 16 de maig, a les 17.30h. Un primer contacte amb la paraula, amb l’oralitat, un passeig pels núvols. Seran contes, sons, olors, carícies per a pares, mares i nadons.

El dia 18 de maig, a les 18.30h, hi haurà un taller pràctic de Qi Gong -introducció a aquesta disciplina amb presentació i pràctica d’exercicis del llibre d’Yves Réquéna titulat Movimientos para la felicidad, a càrrec de Yolanda Escalante. L’acte el presentarà Esteve Miralles.

El dissabte 20 de maig, a les 11.30h, hi haurà CineXic amb la projecció de Jacob, Mimí i els gossos del barri, per a infants de 2 a 10 anys. En Jacob Ocell viu a la ciutat i somia convertir-se en arquitecte com el seu pare. Un dia, el pare, que sempre va atrafegat, ha de marxar per negocis durant uns dies i el noi haurà de passar una setmana sencera amb la seva cosina Mimi i el seu oncle Àguila. El preu de l’entrada és de 3 euros general i 2 euros amb el carnet de la Biblioteca, socis d’Òmnium Cultural i abonaments de La Xarxa.

Finalment, es podrà visitar l’exposició A dins, a fora, de Felícia Fuster -del 17 al 31 de maig-. Un homenatge a la poeta, traductora i pintora Felícia Fuster (artista feminista i compromesa, que considerava que l´art havia de ser testimoni del món que es viu i que innovava connectant la literatura amb la pintura, sempre a través de l’experimentació. L’exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.