Semifinal comarcal del 20è Concurs de Lectura en Veu Alta al Centre Cultural

434
20è Certamen Lectura Veu Alta

L’Auditori Joan Cererols ha estat escenari aquest matí de la darrera de les tres semifinals que es fan al Baix Llobregat del 20è Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta. La cita, organitzada per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Educació de la Generalitat, ha comptat avui amb la participació de 18 centres de la comarca, entre ells les escoles Juan Ramon Jiménez i Lola Anglada, i els instituts Joan Oró i Maria Canela de Martorell.

El 20è Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta vol potenciar el gust per la lectura i l’escriptura, eines bàsiques per a l’aprenentatge. Despertar l’interès per llegir i per escoltar, tot fent de la lectura una activitat divertida, col·laborativa i engrescadora. Aquest curs, hi prenen part 1.090 escoles de tot Catalunya i més de 3.000 alumnes.

“El certamen compta amb cinc categories, des de Cicle Mitjà a 4t d’ESO: Grumets vermells, grumets verds, timoners, corsaris i la tropa de corsaris. Les quatre primeres són de lectura individual i la darrera inclou tres alumnes, un fa de narrador i els altres llegeixen els diàlegs”, detalla Manel Pardo, tècnic docent dels Serveis Territorials del Baix Llobregat del Departament d’Educació de la Generalitat. “Repartim les lectures entre els centres amb antelació perquè les puguin preparar una setmana abans i avui han fet la lectura que els hi ha tocat per sorteig”.

Manel Pardo, tècnic SSTT Baix LLobregat

Pardo assegura que aquest certamen és important perquè denota que “tot el treball que es fa als centres educatius per part del professorat és molt important per avançar en la fluïdesa i la comprensió lectora”. A més, ha volgut destacar “la motivació dels alumnes de la categoria timoners, que porten menys de 24 mesos vivint a Catalunya,  i que s’esforcen per aprendre a llegir en català”.

Manel Pardo, tècnic SSTT Baix LLobregat

Els finalistes del Baix Llobregat que han sorgit de les semifinals podran participar a la gran final que previsiblement es farà a Barcelona, tot i que encara s’ha de decidir data, hora i lloc.