Signat el conveni de nomenament de Martorell com a Ciutat del Bàsquet Català 2024

580

Aquesta tarda s’ha fet a la Sala de Plens l’acte institucional de signatura del conveni de nomenament de Martorell com a Ciutat del Bàsquet Català 2024, entre la Fundació del Bàsquet Català (FBC) i l’Ajuntament de Martorell. El nostre municipi organitzarà durant tot l’any esdeveniments esportius, socials i culturals relacionats amb el bàsquet, sota la coordinació d’una comissió que formen el Club de Bàsquet La Mercè, Club Bàsquet Martorell i el consistori.

El president de la Fundació del Bàsquet Català, Ferran Aril, s’ha mostrat molt il·lusionat i ha destacat que “Martorell compta amb dos clubs amb dues presidentes al capdavant, un fet rellevant i diferenciador”. “Des de la fundació, som coneixedors del compromís de l’Ajuntament de Martorell envers l’exercici esportiu. Creiem en la implicació dels martorellencs i martorellenques en totes les activitats que es proposin i que vagin més enllà de l’esport”.

Ferran Aril, president Fundació del Bàsquet Català

Després d’haver estat Ciutat Europea de l’Esport l’any 2023, l’alcalde Xavier Fonollosa ha assegurat que “tota la feina que hem desenvolupat ens ha donat un aprenentatge per gestionar i promoure esdeveniments”. I ha volgut remarcar que “a Martorell la pràctica esportiva l’entenem, no només des de la vessant competitiva, sinó que volem que sigui una eina de cohesió social, educativa i cultural”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor d’Esports, Gerard Mimó, ha volgut reivindicar que aquest nomenament “referma el compromís de l’Ajuntament amb l’esport i l’activitat física, i posa, una vegada més, a Martorell en el mapa. Treballem perquè Martorell sigui el millor poble del món. Potser no ho aconseguirem, però entre tots no deixarem mai d’intentar-ho”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

Com a representant del Club Bàsquet Martorell, la seva presidenta, Laura Amat, ha volgut agrair a totes les parts per aquest nomenament i ha explicat que ser Ciutat del Bàsquet Català 2024 farà que “puguem seguir promovent i fomentant la pràctica de l’esport, sobretot del bàsquet. Però encara més important, que puguem fer servir el bàsquet com una eina per lluitar contra l’exclusió social. Estem fent una bona feina.”

Laura Amat, presidenta CB Martorell

La presidenta del Club Bàsquet La Mercè, Laura del Amo ha assegurat que estan molt contents de poder formar part d’aquest projecte perquè “l’objectiu del club és fomentar el bàsquet i gaudir d’aquest esport i de molts esdeveniments. Poder col·laborar i fer diferents activitats per donar visibilitat a aquest esport tan meravellós ens enorgulleix”.

Laura del Amo, presidenta CB La Mercè

El pròxim 28 de febrer, es donarà el tret de sortida oficial amb l’acte d’inauguració a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. En aquest acte es presentarà la imatge oficial de Martorell com a Ciutat del Bàsquet Català 2024 i el seguit d’activitats previstes durant aquest any davant les autoritats i les entitats esportives.