Silvia Nogales presenta ‘Seda’, un viatge sensorial i musical d’històries de dones

516

Aquest divendres 8 de març, El Progrés acull a partir de les 21.00h l’espectacle Seda, un projecte de la guitarrista i compositora castellano-manxega Silvia Nogales Barrios, format per un treball discogràfic i un espectacle en viu, que ara arriba a Martorell dins la programació del Dia Internacional de les Dones. És un viatge sensorial a través de la música i les històries de diferents dones del món.

Seda és un espectacle interdisciplinar, on la música és el focus d’atenció. Nogales n’és la directora i productora, i compta amb la participació escenogràfica d’Alessio Meloni, les animacions d’Elisa Martínez, el contingut audiovisual de Martin Crafft i la narració de l’actriu Esther Acevedo.

És un viatge que fa una dona anònima per diferents països i nacions al voltant de la Ruta de la Seda. “Un camí amb aturades, cadascuna acompanyada de la música d’una compositora de cada país que ha col·laborat amb el projecte, i que recull històries reals, experiències i anècdotes que succeeixen pel simple fet de ser dona”, explica Nogales.

Silvia Nogales, directora i productora de 'Seda'

Seda s’ha basat en històries reals de cadascun dels països que s’han musicat, que ajuden “a visibilitzar la dona en l’art i la música que fan diverses compositores actuals”. És el cas “de Claudia Montero, la primera compositora dona en tenir 4 premis Grammy, de Clarice Assad, que fa música fussió i clàssica, de les pianistes María Parra i Cinthya García i d’Anna Segal”. Nogales afegeix que “totes elles m’han inspirat a crear els textos de l’espectacle que es veurà”.

Silvia Nogales, directora i productora de 'Seda'

Silvia Nogales intervé amb dues peces pròpies i tocant la guitarra, en un espectacle on també hi ha “projeccions en imatge real i animacions”.

Silvia Nogales, directora i productora de 'Seda'

La compositora té una vinculació amb Martorell, ja que el curs 2017-18 va ser professora a l’Escola Municipal de Música: “recordo l’experiència perquè vaig tenir alumnes meravellosos, i amb alguns d’ells encara hi tinc relació”, explica. Per ella, tornar a Martorell és “emocionant. Em fa molta il·lusió i espero que la gent gaudeixi amb aquest espectacle, que intenta apropar la música instrumental clàssica de manera diferent a tots els públics”.

Silvia Nogales, directora i productora de 'Seda'

El preu de les entrades per veure Seda és de 4 euros a la taquilla, mentre que si es compra de manera anticipada a través del portal entrades.martorell.cat, és de 3 euros. Els majors de 65 anys, menors de 25 anys i pensionistes pagaran 2,5 euros per accedir-hi.