S’inagura l’exposició ‘Kenya’22’ de Mans Mercedàries a la Biblioteca

1237
Exposició 'Kenya'22'

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, ha inaugurat aquesta tarda l’exposició fotogràfica Kenya’22 de l’ONG Mans Mercedàries. Un recull d’imatges realitzades el passat estiu durant la celebració del 28è Camp de Treball, que es pot visitar del 2 al 31 de gener al vestíbul de la Biblioteca Francesc Pujols.

Les instantànies mostren la finalització del projecte d’ampliació d’una escola al barri d’Ongata Rongai, a les afores de Nairobi, la capital de Kenya. Una tasca que ha durat 4 anys, tal i com explica la responsable de l’ONG, Montse Torras. Ella mateixa detalla també que, en el recull d’imatges triat, es plasmen les obres que s’han fet al centre i que hi apareixen també els alumnes, l’equip docent i les germanes missioneres.

Montse Torras, responsable ONG Mans Mercedàries

Les imatges serveixen per apropar els visitants de la Biblioteca a una realitat molt llunyana, tant des del punt de vista geogràfic com de context cultural: un barri molt pobre i humil de les afores de la capital kenyana, on la inseguretat i els segrestos infantils estan a l’ordre del dia.

Montse Torras, responsable ONG Mans Mercedàries

Tres àpats que alimenten aquests infants i un horari escolar molt ampli que els permet un espai segur, allunyat dels perills de l’entorn, mentre els seus pares i mares treballen. Un dels projectes més ambiciosos que ha dut a terme l’ONG vinculada a l’Escola La Mercè, i que es va iniciar l’any 2015 amb un primer camp de Treball, que ha tingut continuïtat els anys 2016, 2021 i 2022.

Les darreres accions que s’hi han realitzat han consistit en la construcció d’una segona planta amb les aules de P3, P4 i P5, un menjador, una cuina i aules de Primària. La inauguració de tota l’escola ja finalitzada va tenir lloc el passat 1 d’agost, en el marc del Camp de Treball.