Sis supermercats martorellencs participaran al Gran Recapte dels Aliments

520

Mercadona, Carrefour, Caprabo, Lidl, Bon Àrea i Dia són els sis supermercats de Martorell que participaran aquest divendres i dissabte al Gran Recapte dels Aliments. En la passada edició, es van recaptar 4.686 tones d’aliments bàsics a gairebé 2.000 punts habilitats a 371 municipis. Hi van participar més de 20.000 voluntaris.

El Gran Recapte d’Aliments tindrà lloc a tot Catalunya els dies divendres 27 i dissabte 28 de novembre. La recollida es realitzarà, d’una banda, a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes, i d’altra banda, mitjançant donacions online al web per a totes les persones que no puguin desplaçar-s’hi. A Martorell, hi participa Mercadona, Carrefour, Caprabo, Lidl, Bon Àrea i Dia. La recollida requereix de molta preparació i logística.

La coordinadora del Gran Recapte dels Aliments a la demarcació de Barcelona, Sabine Hindersin, recorda que “els objectius són recollir 5.000 tones d’aliments nutritius de llarga durada; els més necessaris en aquests moments són l’oli, la llet, els llegums cuits i les conserves de peix i carn. També es vol sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país”.

Un 20% de la població en risc d’exclusió
Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en risc d’exclusió social a Catalunya, una xifra que arran de la crisi econòmica ha anat creixent. “A través d’aquesta campanya tant massiva, també es busca afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l’any”, diu Hindersin.

Crida als voluntaris
Sense els voluntaris el Gran Recapte no seria factible i és per això que des dels Bancs dels Aliments es torna a fer una crida a la ciutadania per a que col·labori de nou i faci possible aquesta fita. Els ciutadans poden registrar-se com a voluntaris o coordinadors al web www.granrecapte.com.