Teatracció representa una obra sobre la igualtat d’oportunitats amb perspectiva de gènere

924

Uns 240 alumnes dels instituts martorellencs han pogut veure, aquesta setmana, la representació de l’obra Dona Igual! de la companyia Teatracció, al Centre Cultural. L’obra posa l’accent en la sensibilització sobre el tema de la igualtat d’oportunitats en la perspectiva de gènere, enfocada a la inserció professional dels joves. L’activitat s’inclou dins els actes del Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones a Martorell.

La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, ha explicat que l’obra “treballa els estereotips i les professions masculinitzades, les dificultats en l’accés a treballs per diferències de gènere, la conciliació de la vida familiar i laboral, la socialització primària i la distribució dels rols en la família”. Els actors també fan palesa la transmissió dels estereotips a través de la publicitat.

L’activitat consta de dues parts que es complementen entre si. A la primera part, es representa a tres joves que estan en el seu institut en l’últim dia de classe abans de les vacances d’estiu. A l’aula el professor comença a explicar el tema de la igualtat d’oportunitats. Un cop plantejat el tema a classe, els personatges joves narren anècdotes viscudes al seu entorn, que són escenificades i que estan relacionades amb els diferents aspectes de la temàtica tractada. A la segona part, s’obre el debat on els joves són convidats a parlar sobre els interrogants suscitats durant la representació.

Dilluns 21 de novembre hi van assistir uns 120 alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Joan Oró; de 3r i 4rt d’ESO de la UEC Balmes i alumnes del CEE el Pontarró. Dimarts, 22 de novembre, uns 120 alumnes més de 4rt d’ESO de l’Institut Pompeu Fabra i del PFI-PTT van veure la representació.