Teatre i intercanvi d’experiències a les dues noves sessions del cicle ‘Eduquem en família’

700
Teatre del Buit. Taller
Teatre del Buit. Taller

El cicle ‘Eduquem en família’, que organitza l’Ajuntament de Martorell, plantejarà les dues properes setmanes millorar la interacció entre família i escola, a través d’una doble sessió per a pares i mares d’infants d’entre 6 i 16 anys. Les sessions són gratuïtes i se celebraran al Centre Cultural els dimecres, 6 i 13 de febrer, de 17.30 a 19.30h. La companyia Teatre del Buit farà una representació teatral i després proposarà un debat entre els assistents.

Juanjo Camarena és membre de Teatre del Buit, una companyia que fa més de vint anys que posa en relació el món del teatre i l’educació. Fruit de l’experiència adquirida en trobades entre famílies i educadors, el grup ha preparat “unes quantes escenes que seleccionarem en base a les edats dels fills de les famílies participants. Inclouen les relacions quotidianes i conflictes que s’esdevenen en el dia a dia de l’educació de fills i alumnes”.

Juanjo Camarena, membre de la companyia Teatre del Buit

Aquesta serà la primera part de la sessió. A la segona, se celebrarà “una dinàmica participativa de debat amb els assistents a partir del que s’ha vist a la representació”, comenta Camarena. L’objectiu final és “que les relacions entre fills, pares i educadors siguin més properes i més eficaces”.

Juanjo Camarena, membre de la companyia Teatre del Buit

Camarena destaca que “és un fet que quan els pares i les famílies s’impliquen de forma significativa en l’educació, milloren els resultats, es redueixen els conflictes a l’aula i les relacions són més properes”. Alhora, considera que aquestes relacions “han canviat i continuen canviant”, i que per això “cal posar-se en el context històric i educatiu del moment per veure quines són les necessitats”, tot i que conclou que “qui realment educa és la família. L’escola acompanya en l’aprenentatge de l’infant i de l’adolescent”.

Juanjo Camarena, membre de la companyia Teatre del Buit

Totes les famílies interessades en participar a les dues sessions cal que reservin plaça de forma presencial a l’Oficina d’Atenció del Complex Educatiu, o bé trucant per telèfon al 93 775 25 38.

Eduquem en família
Eduquem en família