Tècnics de Salut Pública d’ajuntaments del país debaten la gestió dels gats al carrer

973

Una cinquantena de tècnics de Salut Pública de diferents ajuntaments i diputacions d’arreu del país han participat, aquest matí, en una jornada sobre la gestió dels gats al carrer que ha tingut lloc a El Círcol. La gestió dels gats al carrer i la convivència amb els ciutadans s’ha convertit en una qüestió a tenir en compte entre les administracions. En l’obertura de la jornada hi ha intervingut el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, Adolf Bargués.

Des de l’any 2000 la gestió dels gats a Martorell és compartida entre l’Ajuntament i l’entitat Martorell amb el gat urbà. El regidor de Medi Ambient, Adolf Bargués, explica que “aquesta iniciativa pionera de fa més de 15 anys permet un millor control en la convivència entre els gats i les persones. Martorell amb el gat urbà fa el treball de camp i des de l’Ajuntament posem les eines en el procés d’esterilització”.

Amb la presència d’aquesta entitat, a més, s’han promocionat les adopcions d’aquests animals i s’ha fet una consciència ciutadana en el tractament dels gats al carrer. La jornada ha servit per exposar l’exemple de Martorell després de 10 anys amb les colònies sota control.

El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Josep Martínez, reconeix que “els resultats a Martorell són bons però s’han de millorar certs aspectes entre les entitats protectores i els ajuntaments com ara millorar les tècniques en la gestió de les colònies de gats”.

L’acció que fan un seguit de persones com a alimentadors de les colònies de gats a Martorell tenen repercussió en la convivència ciutadana. Aquest millora passa, segons Martínez, en “formar a les persones que alimenten a les colònies, que passin d’alimentadors a cuidadors i a saber, per exemple, la quantitat d’aliment que s’ha de distribuir en cada colònia”.

En la jornada, Montse Navarro, cap de l’àrea de Governació de l’Ajuntament de Martorell, ha posat sobre la taula la normativa i les obligacions i responsabilitats de l’administració local en la gestió dels gats. La jornada va sorgir fruit de diversos dubtes que genera la gestió dels gats entre els tècnics municipals. En la jornada s’han abordat els models de gestió i s’han traçat les directrius per actuar de forma conjunta.