Torna l’activitat ‘Fem Dissabte’ per conscienciar i fer neteja del riu Anoia

817

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell organitza aquest dissabte 9 de maig una nova edició de l’activitat Fem dissabte. La jornada aplega tècnics i voluntaris per sensibilitzar-los al voltant del coneixement del medi natural i la seva preservació, alhora que comporta una neteja de les lleres del riu Anoia, tot extraient-ne residus acumulats.

L’edició d’enguany del Fem Dissabte! -conegut com l’European Clean Up Day– a Martorell resta emmarcada dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, i sota l’eslògan Netegem el nostre entorn, durà a terme una matinal de neteja de la llera del riu Anoia en coordinació entre tècnics i voluntaris des de les 10.00 i fins les 14.00h, amb l’aparcament del Vapor com a punt de trobada.

Conscienciació i neteja
La finalitat principal de l’activitat és la conscienciació ciutadana al voltant de la preservació del medi fluvial. És en aquest sentit, explica la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Sira Sanz, que “hi participa gent a títol personal, famílies i entitats, que a més de passar una matinal agradable i molt distreta, descobreixen el medi acompanyats dels nostres tècnics”.

Com a idea general, diu Sanz, “intentem conscienciar tothom per fer-los entendre que el riu no és una deixalleria, sinó un element vital que hem de cuidar. Tots els materials que extraiem permeten que els voluntaris vegin la quantitat de tones de deixalles que s’hi aboquen i d’on procedeixen. Li fem un bé al riu, a tothom qui ve i al poble de Martorell”.

Els participants extrauran residus, però també podran participar en diverses activitats relacionades amb la descoberta de l’entorn del riu Anoia, d’una introducció a la flora i fauna d’aquests espais i d’un petit refrigeri. Es recomana als voluntaris participants de portar guants, roba i calçat còmodes, i que preferentment s’inscriguin prèviament a través del correu electrònic mambient@martorell.cat, o bé trucant al 93 775 34 34.