Foto: Pixabay

Una cinquantena de treballadors del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) va participar, el 10 i 11 de juny, d’un taller d’autoprotecció, suport vital bàsic i Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) al Complex Educatiu Torrent de Llops. La formació estava organitzada per l’Àrea de Promoció de la Salut del PMSAPM, amb el suport del Servei de Salut Pública de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu ha estat oferir, principalment als professionals que tenen cura d’altres, com les educadores de llars d’infants, monitors d’esports, o professionals de les àrees de Participació Ciutadana, Joventut i Benestar Social, eines i recursos necessaris per identificar una situació d’emergència, saber com actuar, entendre i aplicar el concepte de prevenció. Hi ha hagut una part teòrica i una altra de pràctica, amb la realització d’exercicis de Reanimació Cardiopulmonar (RCP) i simulació DEA.

Des de 2015, Martorell és ciutat cardioprotegida i compta amb una dotzena de desfibril·ladors a la via pública, a la majoria d’equipaments municipals. Els DEA van acompanyats de cartells informatius on s’explica de manera senzilla i amb el suport d’il·lustracions com s’han de fer servir i els procediments que s’han de seguir en cas d’un infart o una aturada cardíaca. La formació dels treballadors per al seu ús és fonamental per tal de disposar d’espais públics segurs.

Els llocs on es poden trobar aquests aparells desfibril·ladors són el Centre de Patrimoni Històric La Caserna, a l’edifici de l’Ajuntament (carrer del Mur), al Complex Esportiu La Vila, a l’Ateneu, al Complex Esportiu Torrent de Llops, al CIES, al Pavelló Esportiu Municipal, a les Instal·lacions Esportives Municipals, al Complex Educatiu del barri Torrent de Llops i al Mercat Municipal.