Últim ‘Juga a l’Escola!’ del curs als patis de les escoles Vicente Aleixandre i Juan Ramon Jiménez

362
'Juga a l'Escola!'

Aquest dissabte, 1 de juny, obren els patis de les escoles Vicente Aleixandre i Juan Ramón Jiménez, de 10.00 a 13.30h, perquè els nens i nenes d’Infantil i Primària de tot Martorell puguin jugar en família i passar-ho bé compartint activitats gratuïtes i diverses. És la darrera sessió del curs del programa ‘Juga a l’Escola!’.

‘Juga a l’Escola!’ és un projecte de la Regidoria d’Ensenyament, en el marc del programa ‘Martorell Educa 360‘, que vol aprofitar el potencial educatiu del joc, fent ús dels patis de les escoles en horari extraescolar els dissabtes al matí, per promoure l’activitat física, l’expressió artística intercultural i la cohesió social.

Oriol Bosch, tècnic d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell, afirma que “per a nosaltres és un dia molt especial perquè és la cloenda de totes les activitats que hem anat fent al llarg d’aquest curs. Esperem que hi hagi molta participació per part d’infants i famílies, ja que la jornada es realitza de forma simultània a dues escoles, que estan una al costat de l’altra, i això ens permet augmentar el nombre d’activitats que farem”.

Oriol Bosch, tècnic d'Ensenyament Ajuntament de Martorell

“En el disseny de la jornada hem tingut en compte els gustos i interessos dels alumnes del ‘Martorell Educa 360’. Hem fet un procés participatiu on han pogut decidir quines activitats els venia de gust fer. També hi haurà un espai expositiu on veurem tota una mostra de creacions del programa ‘Cultura i Arts Educatives 360’ dels diferents cicles. Com que és la darrera jornada, i volem que sigui molt festiva tindrem una mostra de danses i animació familiar”, afegeix Bosch.

Oriol Bosch, tècnic d'Ensenyament Ajuntament de Martorell

De 10.00 a 12.00h, es farà un ‘Circuit familiar’ amb tallers i activitats de 0 a 5 anys, un espai per els més petitons, per explorar, crear i imaginar nous mons: ‘Espai de construcció’, ‘Taca’t les mans!’ i ‘Toca i endevina’. També una ‘Gimcana familiar’ amb el ‘Joc de pistes amb el Sigou’ per divertir-se amb aquest explorador que ha perdut els objectes de la seva maleta. A més, es farà activitat física i esportiva amb torneigs de bàsquet i futbol, i jocs tradicionals.

També hi haurà temps per a ‘Activitats creatives’ per pintar, jugar, crear: Mural ‘Land art’ i estampació de caixes, pintures de cares i taller de polseres, taller de bastoners (Cal reservar prèviament aquí) i taller de xapes.

Es gaudirà d’un ‘Espai expositiu’ del programa ‘Cultura i Arts educatives 360’: ‘Land-Art’, escola i natura (programa Fem cultura), ‘Museu d’Artistes’ (programa Aprenents d’artistes), i ‘L’Escola, un lloc ple d’aventures’, intervenció artística als bancs de les escoles i maquetes.

De 12.00 a 13.30h, hi haurà una mostra de danses i animació musical familiar: Bastoners de l’Esbart dansaire de Martorell. Grup de dansa urbana 360.nord. DJ i animació familiar a càrrec de Pablo Events. A més, hi trobareu animadors, globoflèxia i sorpreses refrescants.