Un centenar de parades farà el ple al 13è Mercat d’Intercanvi i Segona Mà de diumenge

1618
10è Mercat d'intercanvi i segona mà
10è Mercat d'intercanvi i segona mà

Diumenge 19 de novembre arriba la 13a edició del Mercat d’Intercanvi i de Segona Mà, que farà el ple amb un centenar de parades a la rambla de Les Bòbiles, de 10.00 a 14.00h. El Departament de Medi Ambient recorda als paradistes que han de presentar-se al punt d’informació entre les 08.30 i les 09.30h, i fer inscripció conjunta en cas de voler disposar de parades contigües. La cita fomenta l’intercanvi i la venda d’objectes usats encara útils.

A poques hores per acabar el termini d’inscripció, ja hi ha confirmades 100 sol·licituds de parada i una desena més en llista d’espera. Per tant, s’ha assolit una gran convocatòria per a aquesta activitat anual, que s’encaixa dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (www.arc.cat/setmanaprevencio).

El Mercat suposa “una oportunitat per desfer-se d’aquells objectes que tenim a casa i que no utilitzem, però que encara estan en bon estat i que poden tenir molta vida”, segons comenta Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient. A l’altra banda, també s’hi pot participar com a comprador: “Passejar per les parades i adquirir els productes de segona mà que ens interessin. Així fomentem la reutilització, els allarguem la vida útil, facilitem la seva reutilització i evitar que esdevinguin un residu”.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

Carrera recorda que el centenar de paradistes que s’han inscrit i han rebut la confirmació des del Departament de Medi Ambient “s’hauran de presentar de 08:30 a 09:30h al punt d’informació i acreditar-se abans de muntar la parada”. I afegeix que “en aquest moment, per ordre d’arribada se’ls assignaran els números i el lloc on ubicar-se. Per això, si dues persones volen tenir parades contígues, han d’anar juntes al moment d’acreditar-se”.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

Al centenar de paradistes que, un cop inscrits, han rebut la confirmació de la plaça, l’Ajuntament els proporcionarà un espai de 2,5 per 1,5 metres, una taula d’1,8 x 0,9 i una cadira.

També es recorda que no és permesa la venda professional (brocanters), d’artesans, ni d’estocs procedents de botigues. I pel que fa a particulars i famílies, no podran exposar productes perillosos o nocius per a la salut, per al benestar de la població, per al medi ambient o per a la qualitat i neteja dels espais públics; animals; aliments; productes o restes d’estoc; objectes que puguin considerar-se bèl·lics, sexistes o de contingut eròtic o sexual; productes manufacturats artesanalment amb l’objectiu de ser venuts; objectes propis de col·leccionistes o brocanters (antiguitats) o material explosiu, infamable o pirotècnic.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

Es permetrà als participants que portin “alguna altra taula, més cadires i estris per penjar roba, mentre es respecti l’espai delimitat a terra, i podran exposar el material de la manera que els sembli més oportuna”. Carrera destaca que participar al Mercat, sigui de paradista o de comprador, és “participar en la cultura de residu zero per intentar que tots els objectes siguin reutilitzats, evitar la generació de residus i allargar la vida dels objectes que agafen pols a casa però que poden ser útils a algú altre”. També destaca que és una activitat “molt educativa per als nens i nenes”.