Un centenar d’escaquistes disputa el primer Torneig de Partides ràpides Finques Rius Colomé

755
Torneig de partides ràpides Escacs

L’Espai Jove Punt Nord ha acollit aquest dissabte el primer Torneig de partides ràpides d’escacs Finques Rius Colomé, organitzat pel Club Escacs Martorell. Hi han participat, entre nens i jugadors de la primera categoria, un centenar d’escaquistes.

Durant la trobada s’ha aprofitat per celebrar la cerimònia del lliurament de premis del 39è Open d’Escacs, que s’ha disputat les darreres setmanes a Martorell, i del Mini Circuit Territorial, que organitza la Federació Catalana d’Escacs.

A l’Open d’Escacs 2023, que enguany ha celebrat la seva 39a edició, han participat entre 120 i 125 jugadors. I el dissabte passat va decidir els campions de cada grup. El guanyador del Grup A va ser Cèsar Alcalá, del Club Escacs Barcelona, amb 8 punts. El del Grup B va ser Sergio Arranz, del Club d’Escacs Gelida, amb 7 punts. I, finalment, el campió del Grup C va ser Erik Martínez, del Club Igualada-Ateneu, amb 7,5 punts. Com explica el comunicat del Club Escacs Martorell, tots tres van demostrar una habilitat i una estratègia excepcional en aquest prestigiós torneig.

Xavier Caparrós, president del Club Escacs Martorell, ha fet una valoració del certamen i ha explicat que “aquest torneig ha anat millor que el de l’any passat. A poc a poc estem avançant, venim d’una època on va haver-hi la pandèmia i es va deixar de fer”.

Xavier Caparrós, president Club Escacs Martorell

Caparrós, també ha assegurat que aquest esport el practiquen gent de totes les edats. “Només que t’agradin una mica els escacs ja pots jugar, no fa falta res més”, afirmava.

Xavier Caparrós, president Club Escacs Martorell

Un cop ha finalitzat el Torneig de partides ràpides “Finques Rius Colomé” s’ha donat pas a la cerimònia d’entrega de premis. El guanyador del certamen ha estat Miguel Muñoz, del Club la Lira, amb 9 punts. El segon lloc ha estat per a Gerard Tallada, del Club Amposta, amb 7,5 punts. I en tercera posició ha quedat Francisco Javier García, del Club Valls, amb 7 punts.

Pel que fa a les competicions dels més joves s’han entregat cinc premis més. El guanyador de la categoria sub8 ha estat Alex Torres, del Club Lira Vendrellenca, amb 3 punts. El trofeu de la categoria sub10 se l’ha emportat Lluc Guiu, del Club Gran Penya Vilanova, amb 4 punts. El primer classificat de la categoria sub12 ha estat Nil Garcia, del Club Olesa, amb 6 punts. El guanyador de la categoria sub14 ha sigut Erik Martínez, del Club Igualada-Ateneu, amb 5 punts. I, finalment, a la categoria sub16 ha guanyat Yaroslav Sviridenko, del Club Castelldefels, amb 5 punts.

El jugador del Club Escacs Martorell, Cristóbal Montero, ha estat el primer classificat local. El martorellenc ha guanyat sumant un total de 5 punts.

El lliurament de trofeus ha anat a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa, i del regidor d’Esports, Gerard Mimó.