Un taller de cianotípia obre dissabte el cicle d’activitats ‘Viu l’Art a Ca l’Oller’

368

Comença el cicle d’activitats ‘Viu l’Art a Ca l’Oller’ que organitza l’Associació d’Artistes Plàstics de Martorell. Aquest proper dissabte 2 de març, a Ca l’Oller i de 10.00 a 13.30h, s’impartirà un taller de Cianotípia a càrrec de Sibux Fotografia. La programació s’estendrà des d’ara i fins el 4 de maig, i comprèn quatre tallers, una jornada de portes obertes i la segona edició del 08760 Post Art, que es posarà en marxa ben aviat.

Dissabte, els talleristes aprendran les nocions bàsiques de la cianotípia, una tècnica d’impressió de fotografies en color cian, en què es mesclen determinades proporcions de dos elements químics: el ferrocianur de potassi i el citrat amònic de ferro. Aquests elements, sota exposició a una font de llum ultraviolada, provoquen una reacció química que genera un tint blau insoluble, conegut com a blau de Prússia.

Al taller, “s’explicarà com començar a fer-ne, com funciona, i quins són els productes i els temps d’exposició”, tal i com explica una de integrants de l’Associació, Mho Dueñas.

Mho Dueñas, membre de l'Associació d'Artistes Plàstics de Martorell

Viu l'art a Ca l'Oller 2024

La resta de la programació ‘Viu l’art a Ca l’Oller’

El 8 de març es difondran les bases del 2n 08760 POST ART. “Un moviment d’art postal mundial, lliure, sense compra ni venda ni restriccions ni censures”. Tothom podrà presentar la seva creació en una postal que sol·licitarà a l’organització i que, després, haurà de retornar per correu ordinari. Totes les obres “seran exposades l’any vinent i es posaran a la venda amb un objectiu solidari”.

El 15 de març se celebrarà el taller ‘Com crees tu?’, gratuït, per donar les eines per a crear, des del “full en blanc” i fins a l’obra final, de 18.30 a 20.30h. El faran artistes plàstics de l’Associació: Sibux, Conxi Rubio, Pili Pico i Mho Dueñas.

El 6 d’abril és el torn d”Enginyeries de paper’, per explicar “els diferents tipus de paper, com manipular-lo, plegar-lo i ensamblar-lo i fer peces molt interessants”, d’11.00 a 14.00h.

El darrer taller serà el ‘Fibres i materials tèxtils’ el 13 d’abril (10.00 a 13.30h). L’artista Pili Mandarines Atelier iniciarà al món de les teles i dels materials, reconeixent diferents fibres, tocant i veient diferents tipus de teles i iniciant-se en la creació d’un mostrari propi.

Per acabar, el 4 de maig Ca l’Oller viurà una jornada de portes obertes, per “ensenyar què fem i compartir-ho amb la gent de Martorell”, diu Dueñas.

Mho Dueñas, membre de l'Associació d'Artistes Plàstics de Martorell

Els tallers ‘Fibres i materials tèxtils’, ‘Enginyeries de paper’ i de Cianotipia tenen un preu de 35 euros -sent soci dels Artistes Plàstics- i de 40 per al públic general. El taller ‘Com crees tu?’ és gratuït. En tots els casos, caldrà inscriure’s prèviament a aplasticsmartorell@gmail.com.

Viu l’art a Ca l’Oller 2024