Un tast de vins amb lectures de Francesc Pujols obre el cicle ‘Racons del Vimart’

787
Racons de Vimart. 'Vi del meu cor'

El ‘Vi del meu cor’ ha obert el cicle d’esdeveniments dels ‘Racons del Vimart’ en consonància amb l’inici de la Festa del Roser. La sommelier Marta Clot ha maridat vins amb formatges, amb l’acompanyament musical de Pujolsian’s Trio i la lectura de textos del filòsof. La cita l’ha organitzat la Fundació Francesc Pujols a l’exterior de la Torre de les Hores, davant unes quaranta persones inscrites.

El primer maridatge dels Racons ha combinat tres tastos de vins i caves a cura de Clot amb lectures de Francesc Pujols a càrrec del dramaturg i director teatral Gerard Bidegain, i de les peces musicals dels Pujolsian’s Trio.

Clot descriu la tria que ha fet per a l’ocasió: “un vi blanc Mireia del Celler Pinord, de la DO Penedès; un cava Amor, del Celler Jovani, de la DO Cava; i el vi negre Més que paraules, del Celler Jaumandreu, un DO Pla de Bages”.

Marta Clot, sommelier

Marta Clot, sommelier

La Marta Clot és una jove influencer i creadora de continguts relacionats amb el vi, com per exemple el Vi & Companyia a Tik Tok. Explica que “és el primer cop que vinc a la Festa del Roser de Martorell. N’havia sentit a parlar i crec que és impressionant tota l’oferta cultural i artística que hi ha aquests dies. Un plaer formar-ne una petita part”.

Marta Clot, sommelier

Els Racons del Vimart, dia a dia

Aquest dissabte 30 hi ha una activitat per apropar el vi als més petits: ‘Tafanegem el vi’, per a que distingeixin aromes de productes naturals i reconeguin les diferents sensacions tàctils que percebem amb la llengua, tot degustant diferents tipus de most. Serà a les 11.00, 12.00 i 13.00h.

Simultàniament (11.30h, Biblioteca) hi haurà un Vermut Arrels, la presentació del número de tardor de la revista Arrels i taula rodona amb col·laboradors seus sota el títol “El món que torna. Com el passat ens ajuda a encarar el futur”. Amb Marc Casanovas, premi nacional de periodisme gastronòmic 2023; Montserrat Carafí, artesana del fang; Miquel Coca, elaborador de vins i vermuts, i Josep Sucarrats, director de Mercat Arrels.

També a la Biblioteca (18.00h), el vi es combinarà amb una sessió de chill-out, deep house, nu disco, electro-pop i tropical house a càrrec del DJ Marc Frigola en el marc del ‘Tardeo Flaixbac’.

Diumenge hi haurà un concert maridatge de la Banda Simfònica de Martorell a la plaça de Pompeu Fabra (18.00h), el ‘Vi a banda’.

La setmana vinent, els Racons es posaran en marxa dilluns (18.15h, Biblioteca) amb ‘L’Auca Cinematogràfica del Vi’. Un taller familiar a càrrec d’Artur Díaz, actor, creador i pedagog. Els participants gravaran en vídeo una auca on representaran diferents moments clau de la producció del vi. I al vespre, la Casa de Cultura de La Vila acull un tast de melmelades de raïm a càrrec de Vinyet Melmelades i l’Àngels Saumell (20.00h).

El dimarts coneixerem ‘Els vins de Mishima’ (20.00h, Casa de Cultura). David Carabén, cantant de la formació, convidarà la concurrència a un tast dels vins del celler Estones (DO Terra Alta), del qual n’és soci. El tast anirà a càrrec de l’enòleg del celler, Sergi Montalà.

El dia següent, la Torre de les Hores acollirà (18.30h) la presentació del llibre Geografia vital de Francesc Pujols, amb l’autor Joan Cuscó i Josep Montserrat, director de la càtedra UB Llorens i Barba. Es tastaran alguns dels vins dels cellers que apareixen a l’obra.

I també dimecres se celebra l’11è Vi, Moda i Estilisme, la desfilada de moda i tast de diferents vins a càrrec de Beauty Center Sonia Pinedo i Esteve Esteve (Restaurant Ca l’Esteve). D’aquest esdeveniment en destaca el canvi de data: habitualment se celebrava el mateix dissabte del Vimart, però que “per evitar la divisió del públic i per donar-li més relleu, els organitzadors ens van proposar de traslladar-ho a un dimecres, i es farà a El Progrés”. Ho explica el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Sergi Corral.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

L’Espai Bombolles i Maridatges Insospitats serà el dijous 5 d’octubre (21.00h, Molí Fariner). Una degustació d’escumosos de Freixenet maridats amb platets gastronòmics del Restaurant Les Vinyes, Aqqua Restaurant i Pastisseria Artigues. Un espectacle participatiu i suggeridor, amb la música d’Aquafònic.

Divendres es farà un tast dels clàssics del Penedès (20.00h Casa de Cultura), escumosos de la DO Penedès sota el segell de ‘Clàssic Penedès’.

Dissabte, la DO Tarragona, convidada enguany al Roser, es presentarà davant la concurrència (17.30h, Casa de Cultura de la Vila) com a preludi del 12è Vimart, l’activitat mare, de 18.00 a 01.00h a la Plaça de l’Església i voltants.

Per acabar, el diumenge 8 d’octubre tindrà lloc el ‘Vins i focs’ (20.30 h Centre Cultural). Un maridatge de diferents vins amb el piromusical que tanca la Festa del Roser.