Una cinquantena de donacions de sang en la visita del Banc de Sang i Teixits prèvia a l’estiu

1798
Donació de sang a Martorell del Banc de Sang i Teixits
Donació de sang a Martorell del Banc de Sang i Teixits

Cinquanta persones van fer donació de sang i 4 de plasma en la visita que va fer el Banc de Sang i Teixits a la nostra població el passat dilluns. Els efectius de l’organització es van instal·lar al matí a l’Hospital Sant Joan de Déu, i a la tarda al Centre Cultural. Des del Banc de Sang es recalca la importància de les donacions a l’estiu, ja que acostumen a descendir a causa de les vacances.

La responsable de Comunicació del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, destaca que “estem contents per les donacions que s’han fet en aquesta darrera visita. Els resultats són bons, tot i que una mica més fluixos que d’altres vegades. Possiblement hi ha influït el fet que som a les portes de les vacances”.

Marta Hernández

Des de l’entitat es demana “no abaixar la guàrdia ara que ve l’estiu. Necessitem unes 1.000 donacions diàries arreu de Catalunya i per això demanem a la gent que abans de marxar de vacances faci donació”.

Marta Hernández

La propera visita del Banc de Sang a la nostra localitat és prevista pel dilluns 17 de juliol. L’indret escollit serà la rambla de Les Bòbiles, durant tot el dia.

Dia Mundial del Donant de Sang

La cita ha coincidit en la mateixa setmana que se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang, el 14 de juny.  El Banc de Sang recorda que gràcies als donants, l’any passat es van superar les 250.000 donacions que van permetre que tots els malalts tinguessin sang per als seus tractaments. Per això, l’entitat vol fer posar vermelles les persones que vagin a donar sang dient-los com en són de maques. Els espais de donació d’arreu de Catalunya es decoraran amb bafarades d’adjectius bonics, globus, garlandes i cartells dirigits als donants de sang per reconèixer la seva solidaritat.