Una òpera infantil, una xerrada sobre plantes i el ‘MartoQuiz’, actes del Dia Internacional dels Museus

1285
Dia Internacional dels Museus
Dia Internacional dels Museus

El Dia Internacional dels Museus (DIM) se celebrarà a Martorell els dies 17, 18 i 20 de maig. Tot de propostes pensades per a que el públic de totes les edats descobreixi i gaudeixi els equipaments. Una òpera per a infants a l’Enrajolada, una xerrada sobre plantes medicinals a la Farmàcia Bujons i un joc de preguntes sobre el municipi al Museu Vicenç Ros, seran enguany les activitats previstes.

El Comitè Internacional dels Museus (ICOM) va fixar el DIM l’any 1977 per “conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats”, ha explicat el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral. L’edició d’enguany està dedicada al tema Museus i històries punyents: Dir allò que no es pot explicar als museus, tot reconeixent el paper que juguen com agents pacificadors de les relacions entre els diferents pobles del món.

Amb motiu del DIM, gran part dels equipaments museístics catalans organitzen un seguit activitats que tenen lloc el mateix 18 de maig o en dies anteriors i posteriors a aquesta data. “Martorell no podia ser menys”, ha remarcat el regidor Corral, “ens adherim a l’efemèride per tal d’oferir una altra manera de descobrir el patrimoni local, amb propostes i horaris diferents”.

Sergi Corral, regidor Cultura, Museus i Patrimoni

Dimecres 17 de maig (17.30h) es representarà l’òpera per a infants Miau, amb peces de Rossini i Mozart, a l’Enrajolada Casa-Museu Santacana. Una manera de lligar el DIM amb la commemoració de l’Any Palet. La historiadora de l’Art Maria Carme Palou, impartirà la xerrada ‘Plantes que curen, plantes que maten’, dijous 18 de maig (19.00h), a la Farmàcia Bujons.

Un del esdeveniments més atractius i populars és la Nit dels Museus, que tindrà lloc el dissabte 20 de maig. A Martorell, s’ha preparat el ‘MartoQuiz’, un joc per refrescar la memòria sobre temes martorellencs, que tindrà lloc al Museus Municipal Vicenç Ros, a les 20.00h. Totes les propostes són gratuïtes, però aquesta precisa de reserva prèvia al telèfon 93 774 22 23 o a museus@martorell.cat.

Dia Internacional Museus 2017
Dia Internacional Museus 2017