Una vintena d’actes a la 33a Setmana per a l’Envelliment Actiu i la Gent Gran

457
1a Trobada de la Gent Gran
1a Trobada de la Gent Gran

La Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament ja té a punt la 33a Setmana per a l’Envelliment Actiu i la Gent Gran 2021, del 7 a l’11 de juny. S’han previst una vintena d’activitats, algunes de noves i d’altres que tornaran a ser presencials, adaptant-se a la normativa vigent. Per a totes elles, caldrà fer inscripció als esplais.

La Setmana per a l’Envelliment Actiu i la Gent Gran 2021 alterna les activitats presencials amb les telemàtiques “per donar resposta a les necessitats d’avui en dia, tant de salut com d’equilibri emocional. Les persones necessitem sortir i fer activitats en grup, però sempre amb les màximes garanties”, comenta la regidora de Gent Gran, Cristina Dalmau.

Dalmau anuncia que el tret de sortida serà “el dilluns 7 (17.30h) a El Progrés, amb la presentació de les activitats a càrrec de Maria Walias, presidenta de l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires, i Víctor Pujol, president de l’Esplai de Gent Gran de La Vila. Després hi haurà ball a la pista exterior”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

Per dimarts es preveu un scrapbooking a la Creu Roja (10.00h) i la conferència ‘involució senil i transhumanisme’ a l’Auditori Joan Cererols (17.30h), a càrrec del cirurgià Manuel Sans, dins la programació de La Universitat de l’Experiència. Cal apuntar-s’hi aquí.

El dia següent acull vàries propostes més: a les 09.30h, una passejada des de l’Esplai de Buenos Aires; a les 11.00h, xerrada sobre l’ús del bastó i els diferents tipus de caminadors a l’Ortopèdia Sant Jordi; de 15.30 a 17.30h, trobada i records de la gent gran nascuda entre el 1920 i el 1953 a la Residència Anoia; un taller obert de Ki Gong (Txi Kung) que es recupera a l’Esplai de Buenos Aires (16.00h), i el ‘Brodant paraules. Relats per sanar dones’ del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Martorell (17.00h).

Dijous 10 és torn de la ‘Jornada sobre prevenció i tractament dels maltractaments a la gent gran‘ per via telemàtica, de 09.30 a 14.00h, i per a la que cal inscripció prèvia aquí. Es presentarà la Guia local i el grup de treball supramunicipal, i es recordarà el 15 de juny, Dia Internacional de la presa de consciència sobre l’abús i els maltractaments a la gent gran. També torna el ‘Mou la ment’, a les 16.30h, a l’Esplai La Vila.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

El divendres 11, l’Aula de Teatre celebra un taller obert (10.00h) a l’Esplai de Buenos Aires. Simultàniament tindrà lloc al Parc d’Europa el ‘Get Fit! Activitat física’, amb inscripcions a la Creu Roja. A les 11.30h, taller obert sobre música popular i havaneres a l’Esplai La Vila.

Al llarg de la setmana també es podrà participar a un taller a la Mercè Vila per fer una peça de roba amb labors de punt, i a una presa gratuïta de la tensió arterial a la Farmàcia De Dios, i dues activitats noves: un torneig de dards a l’Esplai La Vila i un de ping-pong al de Buenos Aires. Per raons de seguretat, no es farà cloenda de la setmana.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

Per a totes aquestes activitats -excepte les que ja es detalla una inscripció específica- cal apuntar-se als següents telèfons: 93 775 32 56; 93 775 56 04 i 93 774 20 77.