Una visita guiada a Sant Genís posa punt i final al cicle d’activitats del CEM centrat en el monestir

1698
Visita guiada a Sant Genís de Rocafort
Visita guiada a Sant Genís de Rocafort (Foto: CEM)

Una cinquantena de persones ha assistit a una visita guiada que el Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) ha organitzat aquest diumenge al matí al monestir de Sant Genís de Rocafort. Aquesta sortida ha estat la darrera activitat que el CEM ha organitzat al voltant del 975è aniversari del monestir.

Les recerques arquitectòniques que s’han dut a terme els darrers anys sobre Sant Genís de Rocafort permeten avui dia donar una informació més completa sobre l’obra arquitectònica i els seus orígens. Alfred Mauri, vicepresident del CEM, apunta que aquesta activitat ha buscat oferir “una visita comentada al monestir per veure les seves restes i com les podem interpretar”.

Alfred Mauri, vicepresident del Centre d'Estudis Martorellencs

975è aniversari del monestir

El 8 d’abril d’aquest 2017 es complien 975 anys de la fundació del monestir de Sant Genís de Rocafort de Martorell a mans dels senyors de Castellvell de Rosanes. Amb motiu d’aquest aniversari, el Centre d’Estudis Martorellencs va organitzar un seguit d’activitats per commemorar l’efemèride i aquest diumenge l’ha tancat amb aquesta visita guiada al mateix monestir.

Visita guiada a Sant Genís de Rocafort (Foto: CEM)

Alfred Mauri ha valorat positivament el desenvolupament d’aquest cicle històric i cultural sobre el monestir, un cop posat el seu punt i final. “El resultat ha estat molt satisfactori i totes les activitats que hem fet a la Biblioteca han tingut una assistència nombrosa i la gent ens ha fet arribar que ha gaudit molt” ha assenyalat Mauri.

Alfred Mauri, vicepresident del Centre d'Estudis Martorellencs

La Biblioteca va mantinir des del 8 d’abril una exposició sobre Sant Genís de Rocafort i la seva fundació. En el seu acte d’inauguració, la mostra va comptar amb un taller participatiu d’escriptura medieval a càrrec d’Octavi Aluja on persones de totes les edats va poder iniciar-se en l’art de la cal·ligrafia.

Aquesta commemoració també ha comptat amb dues conferències al voltant d’aquesta seu arquitectònica. El 26 d’abril va tenir lloc la xerrada Sant Genís de Rocafort i Santa Margarida: història, arqueologia i futur a càrrec dels arqueòlegs Alfred Mauri, Pablo del Fresno i Josep Socorregut i el passat dijous 11 de març l’historiador Josep Hernando va dirigir la conferència El monaquisme medieval a Catalunya.

Visita guiada a Sant Genís de Rocafort
Visita guiada a Sant Genís de Rocafort (Foto: CEM)