Un total de 23 paradades s’apleguen al MercaBros Nit, que ha inclòs concert i sopar de germanor

250
MercaBros 2024

Durant la tarda i el vespre de dissabte, la plaça del Llobregat, al barri de Can Bros, va acollir una nova edició del MercaBros, el mercat d’intercanvi, productes de segona mà i objectes d’artesania que organitza cada any l’associació de veïns del barri. En aquesta ocasió, la cita va canviar d’horari, i va incloure una vintena de parades martorellenques i d’altres poblacions, sopar de germanor i concert del grup martorellenc El Cant de les Ofèlies, avançant així la celebració de la festivitat de Sant Joan.

Aquesta fita ja és un clàssic del barri de Can Bros, que va començar a fer aquest mercat fa uns set anys, de la mà de Conxita Garrigó, membre de l’associació de veïns. “Fa sis o set anys vaig venir a viure aquí i em vaig fer voluntària de l’Associació Contra el Càncer de Martorell. Amb la intenció de recaptar diners per ajudar a les persones malaltes, vaig muntar una paradeta, i a partir d’aquí, gràcies al boca a boca, els veïns s’hi van anar sumant, fins que han arribat a passar més de 160 paradistes per aquí”, tal com va afirmar.

“La primera vegada vam ser quatre paradistes, i quan ens vam anar engrescant, vaig involucrar l’associació de veïns. Aquest cop s’havien apuntat unes 28 parades, però en total han estat unes 23, i aquest any a més, comptem amb la participació del grup de música martorellenc El Cant de les Ofèlies, i l’exposició de pintura d’un artista també local que és l’Andreu Gaset“, va explicar.

Conxita Garrigó, organitzadora del MercaBros

Garrigó reconeix que, tot i ser un barri als afores del centre metropolità de Martorell, “la gent va animant-se a venir, sobretot, amics dels paradistes, gent que es va assabentant per altres bandes, etc. Estan molt contents i hi ha venedors que repeteixen”. A més, un dels objectius d’aquest MercaBros és donar a conèixer el barri, “jo quan vaig venir a viure aquí, molta gent de Martorell no sabia ni on era Can Bros, i una forma de canviar això era fer unes festes per tothom”.

Conxita Garrigó, organitzadora del MercaBros

Les valoracions dels paradistes van estar molt positives. Per a la paradista Judith Bohé, el MercaBros “és encantador i màgic”. “Jo no havia vingut mai i altres me l’havien recomanat perquè té un encant especial i un ambient únic”. “Jo venc roba que tenia a l’armari, algunes de les peces inclús són relíquies que ja em venen petites, i a part, també he exposat les meves il·lustracions. Em pareix fantàstica aquesta iniciativa perquè si no fos per això, potser molta gent no vindria fins aquí”.

Judith Bohé, paradista

El mercat, a més, ha comptat amb parades per col·leccionistes, com la de Xavier Font, aficionat a l’slot, en concret a l’escalèxtric. “M’agrada compartir amb altres persones que també hi tenen interès. Normalment, compro lots, intento reparar-los i li poso un preu, són peces soltes, circuits i cotxes, sobretot. El més maco és parlar amb les persones, fer bescanvis, i tot el que involucra el món del mercadet”.

Xavier Font, paradista

Per a Amanda Martínez, va ser la tercera vegada al MercaBros, “la primera vegada ens vam dedicar a l’esoterisme i la bruixeria, però en aquesta edició ens hem encaminat també cap a l’eix solidari pels gats que estan al carrer. En concret, hem fet roses de tela artesanals aprofitant petxines marines, figures per pintar, entre d’altres, per vendre-les a benefici de l’alimentació, cura dels gats malalts o castracions. En l’àmbit de l’emprenedoria hem fet coses personalitzades, un llibre autopublicat i de tot una mica, encaminat en el món de l’esoterisme”.

Amanda Martínez, paradista

A banda de dinamitzar el barri, l’objectiu del MercaBros és promoure els productes artesans i de segona mà a través d’un mercat respectuós amb el medi ambient. Així, l’associació de veïns ja està preparant el BeerBros, la festa de la cervesa artesanal que celebraran al setembre, i en què també animaran a tothom a apropar-se, i conèixer millor Can Bros.