Unes quaranta empreses reben informació i ajuda sobre els fons Next Generation i el Kit Digital

1717
Acte Next Generation
Acte Next Generation

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha celebrat aquesta tarda una sessió amb una quarantena de representants d’empreses martorellenques i d’arreu de sectors diversos per donar-hi resposta i informació sobre els programes de suport a les PIME en ajudes vinculades als fons europeus Next Generation EU (NGEU) i el mecanisme de Recuperació i Resiliència–MRR, així com del programa Kit Digital. Organitzada pel Centre de Promoció Econòmica i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha permès resoldre els dubtes i qüestions que han plantejat els assistents.
La jornada també ha comptat amb la presència de l’agència ACCIÓ, amb el cap de l’Oficina Next Generation, Aleix Cubells, que ha exposat els programes de suport a les PIME en ajudes vinculades al Next Generation i el Mecanisme de Recuperació i Resiliència. Carles Ortiz, de la consultoria ORIM MANAGEMENT, ha parlat sobre els programes de suport i incentius públics a les PIME per al desenvolupament de projectes de recerca i innovació.
La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Rosa Cadenas, ha encetat la jornada adreçant-se al públic i exposant que “volem treballar amb les pimes i pensem que heu d’estar al dia en aquest tema”.

Rosa Cadenas, regidora Promoció Econòmica

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha intervingut per a apuntar que “des del Centre de Promoció Econòmica acompanyarem tots aquells que estigeu interessats en aquestes línies”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Lourdes Borrell ha destacat els números de Martorell pel que fa a la generació econòmica i que és superior a les xifres de la comarca. Borrell ha posat en valor les 725 empreses que han nascut a Martorell i les noves, de les quals cal tenir molta cura, ha apuntat. Els sectors de l’automoció i la logística són els capdavanters pel que fa a l’enriquiment econòmic i laboral de la ciutat.

Lourdes Borrell, consellera Consell Comarcal Baix Llobregat

Emmarcada en el programa del centre Martorell Urban Lab, la sessió ha finalitzat amb pregunts i un intercanvi d’experiències dels assistents. Els fons Next Generation suposen un pla de recuperació destinats a reparar els greuges que ha provocat la pandèmia i destinaran 140.000 milions d’euros a l’estat. El Kit Digital, de la seva banda, té per objectiu ajudar les petites empreses i els professionals autònoms de qualsevol tipus de negoci a transformar-se digitalment.