Velma Powell, una de les millor veus mundials de blues, actua dissabte al pont del Diable

850

Velma Powell, juntament amb la seva banda habitual, els Bluedays, presentarà aquest dissabte 9 de juliol, a les 22.00h, el seu disc Step into the Blues, un directe amb solidesa rítmica i harmònica que no deixa pas a fissures. El concert, perfecte per a una nit d’estiu, s’emmarca dins el Festival PAS, al pont del Diable.

Neboda-neta de John Lee Hooker i familiar de Brownie McGee, Velma Powell és hereva de la més pura tradició del blues i porta a la sang el so de la seva ciutat natal, Chicago, bressol de l’electrificació del gènere, i al qual ella fa honor en cadascuna de les notes que surten de la seva gola privilegiada.

Amb la seva veu tòrrida i emocionant, Powell és considerada una de les millors veus de blues del món. “N’estic orgullosa, no sé si sóc una de les millors veus, però sí una de les més autèntiques, perquè ho porto a la sang, el blues sóc jo”, ha dit.

Powell canta blues amb tocs de rock i gospel, tot “actualitzant el gènere i omplint l’escenari d’energia positiva”. Malgrat el blues va néixer de l’esclavitud, la cantant destaca l’evolució que ha fet el gènere per explicar històries també alegres i, fins i tot, amb connotacions sexuals.

Amb els Bluedays ha gravat el seu primer disc produït i editat a Espanya, Step into the Blues. Produït pel prestigiós Francisco Simón i gravar a l’Estudi Brazil, publicat per Be Cool i distribuït per Gran Sol. Ha gravat diversos discs amb Vargas Blues Band, La Orquesta Mondragón i altres figures del pop, el blues i el jazz a Espanya. El seu repertori es basa en els clàssics del anys 40, 50 i 60, eminentment d’estil Chicago blues, com no podia ser d’una altra manera.