‘Venus’ és el ‘Documental del mes’, aquest dissabte a la Casa de Cultura de la Vila

1576

El documental sobre sexualitat femenina Venus, que ha batut tots els rècords de taquillatge a Dinamarca, país d’origen de les directores i protagonistes, es projectarà aquest dissabte, a les 18.30h, a la Casa de Cultura de la Vila. Venus explora la relació que les dones tenen amb el sexe simplement situant la càmera davant desenes de dones que van accedir a participar en el projecte. Les protagonistes es despullen davant de la càmera en un exercici de confessió i autoanàlisi, desmentint els estereotips creats per la concepció masclista de la sexualitat, que encara predomina a dia d’avui.

Dues joves directores daneses convoquen un càsting com a part del procés de recerca per filmar una pel·lícula eròtica de i per al sexe femení. En resposta a la crida, més de 100 dones apareixen al seu apartament i parlen directament a càmera sobre les seves fantasies eròtiques, els seus desitjos i les seves frustracions. A mesura que avança el rodatge, les entrevistades s’obren més a càmera i la trama va prenent forma. Les directores s’adonen que, sense haver-ho previst, aquestes sessions íntimes ja són la pel·lícula que necessitaven fer.

Una història sincera, honesta i vulnerable sobre les dones en relació amb el sexe, el desig, les emocions, els descobriments, el paper que suposadament han de tenir al llit i totes aquelles coses de les quals mai ens havíem atrevit a parlar.

‘Documental del mes’

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell forma part de la xarxa ‘El documental del mes’, una prolongació del Festival Internacional DocsBarcelona. Aquesta adhesió permet portar diversos documentals, que poden veure’s de manera gratuïta. El cicle vol contribuir a crear un hàbit de consum del gènere documental a través d’una oferta regular de qualitat, internacional i més enllà dels festivals. En aquest sentit, Martorell s’ha sumat a aquest projecte amb l’objectiu d’oferir una programació estable i de qualitat en l’àmbit dels audiovisuals (de contingut cultural), en el gènere del documental, el qual viu una nova etapa d’efervescència creativa. Durant les projeccions, es compta amb el suport de l’Associació Cinema del Diable.