La pel·lícula ‘20.000 especies de abejas’ retrata la transexualitat a la infantesa

2327

20.000 especies de abejas és la pel·lícula del mes de setembre del Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell. Es podrà veure a la Casa de Cultura de la Vila, divendres 29 de setembre, a les 20.00h. Podeu comprar la vostra localitat al web entrades.martorell.cat.

La cinta, amb direcció i guió d’Estibaliz Urresola Solaguren, i amb Sofía Otero, Patricia López Arnaiz, Miguel Garcés i Ane Gabarain com a principals intèrprets; ha estat premiada al 73 Festival Internacional de Berlín 2023 amb l’Os d’Or a Millor pel·lícula i amb l’Os de Plata a Millor interpretació principal per a Sofia Otero. També ha rebut la Biznaga d’Or com a Millor pel·lícula en el 26 Festival de Màlaga 2023 i el premi a Millor actriu de repartiment per a Patricia López Arnaiz.

Cocó, de vuit anys, no encaixa amb les expectatives de la resta i no entén per què. Tots al seu voltant insisteixen a anomenar-lo Aitor però no es reconeix en aquest nom ni en la mirada dels altres. La seva mare Ane, (Patricia López Arnaiz), sumida en una crisi professional i sentimental, aprofitarà les vacances per viatjar amb els seus tres fills a la casa materna, on resideix la seva mare Lita (Itziar Lazkano) i la seva tia Lourdes (Ane Gabarain), estretament lligada a la cria d’abelles i la producció de mel. Aquest estiu que canviarà les seves vides obligarà aquestes dones de tres generacions molt diferents a enfrontar-se als dubtes i els temors.